Neuscanules

Dag allemaal,
Zijn hier nog meer mensen die neuscanules gebruiken voor de zuurstofconcentrator?
En hoelang doe je dan met eentje?
Bij mij beginnen ze soms na 5 dagen al te reutelen (alsof er vocht in zit). Overdag heb ik daar niet zo'n last van, maar 's nachts kan ik niet slapen van dat geluid dus dan wissel ik 'm toch maar om.
(Her)kennen jullie dit?
En gaan ze bij jullie soms ook zo'n pijn doen achter de oren? En (wat) doe je daar dan wat aan?
Wat zijn jullie ervaringen?
Bvd!

Reacties

 • jippie46jippie46 Gebruiker
  #1 edited september 2018
  Ik herken het, door een paar keer te bijten in de slang rondom de neuspinnen verdwijnt het weer. Stom maar het werkt;). Het is bij mij zout van het spoelen van mijn neus of dat andere uit je neus.

  Ik krijg niet zoveel brilletjes vergoed dat ik elke vijf dagen een nieuwe kan pakken. Ik krijg er maar beperkt opgestuurd. Ik denk 5 soft voor mijn vaste concentrator en vijf 1616( de kleinste) voor mijn inogen voor onderweg

  Groet
  Jippie
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Hier in Z.witserland krijg ik er in principe voor elke maand een, maar heb er wel meer gekregen voor t geval hij om wat voor reden dan ook eerder vervangen moet worden.
  Ik vind een maand ook wel lang eigenljjk, hoewel ik het niet 24/24 gebruik. Maar op den duur wordt hij minder flexibel merk ik en dan gaat t irriteren.
  Ik heb in principe thuis geen bevochtiger erop. In t ziekenhuis wel en als k dan veel water in de slang heb zet ik de zuurstof even maximaal en dan blaast hij het er zo uit. Concentrator thuis is daar denk ik niet krachtig genoeg voor. Ik vind de tip van jippie grappig en ga k zeker uitproberen als t zover is :)
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Ja die pijn bij je oren heb ik vooral s nachts als k op mn zij lig... dan weet k amper meer hoe te liggen en gooi k de slang t liefst uit.. wat ik dan soms ook wel doe /:) ik heb er dus ook geen oplossing voor.
 • jippie46jippie46 Gebruiker
  #4 edited september 2018
  De soft is fijner voor je oren! Ik slaap ook vaak rechtop met een hand onder mijn wang en toch op mijn zij gedraaiddmet een Voedingskussen onder mijn buik!
 • AmatiaAmatia Gebruiker
  #5 edited september 2018
  Dank jippie en Edelweiss voor jullie reacties.
  Ik heb allebei jullie trucjes geprobeerd: hielp wel!
  Mijn concentrator gaat maar tot 5 maar het blaast toch wel wat vocht weg denk ik.
  En met dat drukken (bijten) druk je er misschien ook wel wat uit.
  Hoop dat 't vandaag overdag niet terugkomt. Maar dan ga ik jullie methodes 1 voor 1 proberen.
  @jippie: hoe vaak krijg jij 'brilletjes' opgestuurd? Als ik ze bestel (per email, bij Vivisol)
  sturen ze mij er 4, er is nooit gezegd hoelang ik ermee moet doen. Ik probeer 2 á 3 weken. Maar heb eens gevraagd of ze wisten wat ik aan dat reutelen kon doen en toen kreeg ik als reactie dat ik dan 'n nieuwe moest nemen.
  @Edelweiss: 'n maand lijkt me wel lang om met zo'n ding te doen!
  @jippie & @Edelweiss: 's Nachts maak ik de zuurstofslang vaak met een haarclipje vast op de bovenkant van mijn achterhoofd. Clip 't dan vast aan mijn haar, dan zit het tenminste 'n tijdje niet achter mijn oren. Maar dat gaat alleen maar als je 'n rustige slaper bent, denk ik.
  Fijn om wat ideeën uit te wisselen!
 • daysydaysy Gebruiker
  Er bestaan van die hoesjes die je om de neusbrilletjes kan doen bij je oren heb ze ooit gekregen in het revalidatiecentrum. Want op een gegeven ogenblik staan er gewoon deuken in je hoofd. Weet niet of de zuurstofleverancier ze ook levert!
 • AmatiaAmatia Gebruiker
  #7 edited september 2018
  Goed idee Daysy. Zal 's informeren
  Heb vandaag geexperimenteerd met een haarband. (Stretch)haarband om mijn hals, zuurstofcanule (waarom heet dat brilletje?) onder de neus en dan over het hoofd naar het achterhoofd en dan haarband erover heen. Bleef goed zitten. Kijken of het vannacht ook goed gaat.
  Anders misschien canule aan beide zijden vastspelden o.i.d.?
  Raar dat er eigenlijk zo weinig oplossingen voor zijn terwijl zoveel mensen er last van hebben!
 • AmatiaAmatia Gebruiker
  #8 edited september 2018
  [img]file:///storage/emulated/0/Download/1333481815-IMG_3009_001-clip-rvs-zilver.jpg[/img]
 • AmatiaAmatia Gebruiker
  #9 edited september 2018
  Het moest dit plaatje zijn:
  2nqcvwm.jpg
  Dit zijn de clipjes die ik gebruik.
  Haarband blijft 's nacht niet goed zitten.
  Ben ook begonnen om 1 aparte canule voor overdag en 1 voor 's nachts te gebruiken.
  Die voor 's nachts bewaar ik dan overdag in een afsluitbaar zakje zodat er zo weinig mogelijk zuurstof bijkomt. Heb het nu 2 nachten gedaan.
  Ben benieuwd of het nu langer 'reuteloos' blijft :)
  Hoe doen jullie dat eigenlijk onder de douche en/of als je je haar wast? Dan kan er misschien ook wel water in de canule komen?
 • FritssFritss Gebruiker
  Toen ik vorig jaar moest beginnen met 24-7 zuurstof werd er gezegd door de installateur van Meddidis dat je 2 weken met een neusbrilletje mag doen. Ik heb toen een zak vol gekregen en later nog een aantal extra gekregen. Maar na 2 weken heb je echt wel een nieuwe nodig hoor, ze worden idd. erg hard.
  Fritss.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik gebruik geen zuurstof maar probeer alleen maar mee te denken.

  Ik gebruik met roeien zo'n haarband die ik vastzet met de klikklak speldjes van eerder op de foto. Misschien is dat makkelijker dan de slang vastzetten met speldjes?

  630000.jpg
 • AmatiaAmatia Gebruiker
  #12 edited september 2018
  @Fritss : Dank Fritss. Ja, ik vind 2 weken ook lang genoeg !
  Heb een andere leverancier maar ik heb bij de ziektekostenverzekeraar gekeken wat ik eigenlijk vergoed krijg en daar staat:
  "De kosten bestaan uit de huur van het apparaat en de kosten van alles wat je nodig hebt voor het gebruik (zoals zuurstofcilinders of –vaten en stroomkosten). De basisverzekering (van ...) vergoedt € 0,06 per uur van de stroomkosten. De overige kosten worden volledig vergoed als je aan 2 voorwaarden voldoet:
  - Je hebt een medische indicatie waarin staat waarom je een zuurstofapparaat nodig hebt.
  - Je neemt het apparaat in bruikleen bij jouw leverancier."
  Nou, bij "alles wat je nodig hebt" horen ook de neuscanules lijkt me. Vraag me af wie dan bepaald hoeveel je er 'mag' gebruiken ...
  @Daantje : Fijn dat je probeert mee te denken! Ja, dat zal misschien ook wel gaan. Maar dan moet ik wel zo'n haarband aanschaffen en waar koop ik die ? Die speldjes had ik al in huis … :)
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  De Hema heeft ze en de drogist ook, bij de haarspullen.
 • AmatiaAmatia Gebruiker
  #14 edited september 2018
  Dank Daantje! Zal 's kijken als ik daar weer 's in de buurt ben.
 • jippie46jippie46 Gebruiker
  Ik zou toch eerst eens de soft neusbrillen proberen, voor je allemaal dingen uit de kast trekt. Bij de soft is het hele deel tot bij je neus gemaakt van flexibel en heel zacht spul! Bel de firma waar het apparaat door geleverd wordt eerst.
  Of heb je die al eens geprobeerd??
  Ik moet niet denken aan het slapen met een hoofdband en haarclipjes, eerlijk gezegd.

  Groet
  Jippie
 • AmatiaAmatia Gebruiker
  @jippie : Heb al soft ! :(
 • jippie46jippie46 Gebruiker
  @Amatia sorry dat heb ik even gemist(:

  En je neusbril bovenlangs en dan strakker aantrekken, dan raken ze je oren niet. Zo zwom ik altijd in Davos. Het wordt tijd dat ze eens iets nieuws uitvinden. Wat dacht je van een dingetje onder je neus en dan een afstandbediening en zo op afstand zuurstof instralen;).

  Ik blijf voor je denken, ik weet dat er ook zacht spul bestaat om het gebied rond je oren te beschermen, maar dat zul je ook wel geprobeerd hebben. Ik heb eelt gekweekt achter mijn oren en bij mijn neus. Er gaat hier nog wel eens iemand oer ongeluk op het snoer staan, auwie.

  Fijn weekend, er bestaat voor overdag ook een bril waar je o2 slang doorheen loopt vond ik er wel tof uitzien. Ik heb geen bril nodig voor afstand.

  Jippie
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  @jippie46 hahaha helemaal voor en dan liefst nog zelfs zonder iets in je neus! Hahaha

  Ik draag mijn brilletje altijd achterlangs zodat de slang over mn rug loopt en niet via mn kin/keel. Dan hangt hij ook minder aan je oren vind ik.
  En idd als er iemand op stapt of je net een stap te ver zet voel ik me ook net n hond aan de lijn of n geit aan n touwtje hahaha
Log in of Registreer om te reageren.