Ander merk, minder effect?

NckiieNckiie Gebruiker
edited augustus 2018 in Astma medicijnen
Ik heb van de week nieuwe atrovent voorgeschreven gekregen en deze is anders dan die ik voorheen had. Voorheen had ik atrovent van boehringer ingelheim en nu heb ik ipatropiumbromide van Sandoz.

Voor mijn gevoel werkt de nieuwe minder goed dan de andere, meer mensen die dat herkennen of is het maar een gevoel?

Het gaat om de aerosol 20 microgram

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik kan het me niet meer goed herinneren want ik heb al jaren generieke atrovent maar kan me niet herinneren dat ik veel verschil merkte.

  Komt het niet ook omdat je nu ziek bent?
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Ik heb de oude eerst opgemaakt en daar merkte ik meer effect van, maar zou goed kunnen hoor! Ik probeer het nog een aantal keer:)
 • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
  Ik heb ook die van Sandoz gehad en die werkte echt beduidend minder, nadien alleen nog van boehringer gekregen.
 • Anna50Anna50 Gebruiker
  Zou ook eventueel aan de hulpstoffen kunnen liggen. Ik had dat met de Salbutamol.
 • PollycatzPollycatz Gebruiker
  Bij mijn dochter verdenk ik ook inderdaad dat de 'andere' atrovent minder effect heeft.. maar je weet het nooit zeker, het kan ook gewoon even minder goed gaan, blijft lastig.
  Bloempje74, jij krijgt nu dus wel weer die van boehringer, moet je daar een brief van de longarts voor halen zeker? Het is het proberen waard!
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @Pollycatz helaas ging het ook gewoon steeds slechter, dus eerst over op berodual en nu helaas weer vernevelen. Dus of het aan de atrovent lag kan ik niet met zekerheid zeggen
 • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
  @Pollycatz ik heb toen ik die weer van Sandoz kreeg geweigerd bij de apotheek en verteld dat het weinig deed, ze hebben er melding van gemaakt en in mijn dossier gezet dat ik alleen nog maar de originele krijg, ik kan dat sinds kort bij alle medicatie aan geven bij mijn apotheek.
 • PollycatzPollycatz Gebruiker
  @bloempje74 Oke, ik zal mezelf wat sterker maken bij de apotheek, want het is toch te raar dat alle medicijnen elke keer wisselen van merk/nietmerk naam inclusief weer andere bijwerkingen.

  @Nckiie Hoop dat het snel wat beter gaat! Berodual komt me niet bekend voor, is dat ook een luchtwegverwijder?
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @Pollycatz ja berodual is een combinatie van atrovent en een andere luchtwegverwijder. En dankje!
 • puckiepuckie Gebruiker
  Het kan zeker een verschil uit maken. Eenmaal ingesteld op een bepaald merk medicijn geeft soms problemen bij overgaan naar een ander merk. Verschil zit het in de hulpstoffen.
  Ik heb het zelf gehad met de foster.
 • hzuidijkhzuidijk Gebruiker
  Hallo.
  Ik gebruik sinds 10 dagen de vervanger voor Seretide. Over Seretide was ik altijd zeer te spreken.
  Vorige week begonnen met Airflusal. Vorige week dinsdag voelde ik me al minder worden. Bleef meer hijgen. Anders als ik me gewoon goed voel en de Seretide inneem (en ook mijn Ventolin) dan hijg of piep ik nooit. Toch nog een paar dagen aangezien. Werd steeds minder en moeier. Tot voor vorige week zondag voelde ik me al sinds een paar weken weer prima (na een verschrikkelijke warme zomer). Voelde me lekker fit, ging weer volop naar de medische fitness en weer zingen in mijn popkoor. Werk ook gewoon 4 dagen als medisch secretaresse. Prima allemaal. Maar vorige week donderdag dacht ik ik moet toch de huisarts bellen, dit gaat niet goed. Vrijdag naar één van mijn huisartsen gebeld, eigen niet aanwezig. Die zei gelijk bot het maakt niets uit, zit hetzelfde in. Nou zei ik ik ken mijn eigen lichaam en merk gewoon dat het door dat Flutmedicijn minder wordt. Nou zei ze dan zul je wel een virusje hebben. Zei dacht het niet. Morgen, dinsdag 18 september, afspraak met mijn eigen huisarts. Probleem is dat ik momenteel ook veel klachten ondervindt vanwege de overgang. Nu vooral in mijn gewrichten, momenteel last van een scheef bekken, al drie keer rechtgezet door therapeut. Paar maanden terug last van restless leggs. Het is nu zo dat ik er gewoon niets kan bij hebben. Ook veel opvliegers. Als ik nu zo kort van adem wordt schiet het niet op. Door de bekkenklachten moet ik veel bewegen, maar als ik een eindje nu gelopen heb ben ik al moe. Schiet echt niet. Ook mijn borstbeen gaat nu opspelen, weer ontstoken. Door dit Flutmiddel heb ik hier ook geen baat mee.
  Op de Seretide kon ik wel bouwen. Als ik me wat minder voelde, schroefde ik het aantal keren wat op en kon ik het wel volhouden. Nu dat Flutmiddel al opgeschroeft naar 3 x 2 of 4 x 2 maar helpt gewoon niet. Blijf kort van adem.
  Morgen maar eens flink praten met mijn eigen huisarts.
Log in of Registreer om te reageren.