bacteriofagen

17-07-2018 om 14:21 uur

Ik lees in het blad dat bacteriofagen misschien iets zijn om bacterieen te bestrijden maar dat daar nog weinig onderzoek naar is gedaan. In de oostblok georgie, Polen werken ze daar al 100 jaar met bacteriofagen en er zijn hele klinieken. Waarom word daar geen informatie vandaan gehaald of willen we hier weer opnieuw het wiel uitvinden?

Login of registreer om te reageren
17-07-2018 om 14:46 uur

@jaimita
Er is eerder een topic geweest over de bacteriofagen.
Er wordt onderzoek gedaan in Nederland, maar het verdien-
model mag/kan geen gevaar lopen, vandaar de terughoudendheid.

Login of registreer om te reageren
17-07-2018 om 18:28 uur

@jaimita

Waarschijnlijk een te grote bedreiging voor het verdienmodel van de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg.

Login of registreer om te reageren
18-07-2018 om 06:42 uur

@balling , dat is toch gewoon te erg voor woorden als dat er achter zit.

Login of registreer om te reageren
18-07-2018 om 06:49 uur
Reactie op besje1969

@balling , dat is toch gewoon te erg voor woorden als dat er achter zit.

@besje1969
Ik wil je mooie droom niet verpesten maar dat is met bijna alles het geval.
Niet de burger heeft de prioriteit maar de eigen organisatie en inkomsten.
Overheden, organisaties en bedrijven hebben een gemeenschappelijk doel: Met alle middelen zoveel mogelijk vermogen (geld!) uit de samenleving trekken ten eigen voordeel.
De oorspronkelijke doelstelling is allang achter de horizon verdwenen.

Login of registreer om te reageren
18-07-2018 om 06:58 uur

@balling , ergens weet ik dat wel maar ik heb er gewoon moeite mee dat geld en macht ook in de medische wereld het hoofddoel schijnt te zijn. En dat naar blijkt de zorgverzekeraar meer te vertellen heeft over elke medicatie je kan krijgen dan de longarts en/of huisarts.

Login of registreer om te reageren
18-07-2018 om 07:04 uur

@besje1969
Yep! Er moest zo nodig geprivatiseerd worden.
Met dank aan het partijkartel (alle partijen behalve de PVV en FvD).

Login of registreer om te reageren
19-07-2018 om 06:04 uur

Je zou kunnen denken dat de farmaceuten er achter zitten, maar het gekke is dat zij helemaal geen interesse hebben in korte antibiotica kuren. Ook geven de farmaceuten open en bloot toe dat zij meer geld kunnen verdienen aan chronisch zieken dan aan korte antibiotica kuren. Je zou ook kunnen denken dat zij dit al 30 jaar lang weten en hierop aan hebben gestuurd, want zij hebben al die geen nieuwe antibiotica ontwikkeld.

Bacteriofagen bestonden eerder dan antibiotica, maar er is toen voor antibiotica gekozen, omdat dat meerdere bacteriën dode. Nu weten ze inmiddels wat meer en dat antibiotica ook goede bacteriën dood, ze zijn er achter dat dat ook niet goed is.

Bacteriofagen doden alleen die bacterie waar jij last van hebt en laat de rest (goede) met rust, waardoor je dus ook duidelijk sneller herstelt. Van antibiotica kun je goed ziek worden en ook de bijwerkingen zijn geen kleinigheden en bacteriofagen hebben duidelijk minder tot geen bijwerkingen.

Er is wel degelijk een onderzoeken gestart, maar die worden flink tegengewerkt. De eerste resultaten zouden in het eerste kwartaal van 2018 al bekend moeten zijn, maar dat loopt dus duidelijk anders. Je moet toestemming hebben om met de bacteriofagen te mogen werken en die wordt niet afgegeven. Hoe de stand van zaken nu is, dat is mij nog niet helemaal bekend, maar er wordt in dit opzicht best wel druk uitgeoefend om het wel te laten starten. In België zouden bacteriofagen voor Nederland worden gemaakt, maar zolang er geen toestemming wordt afgegeven, kan er dus helemaal niks onderzocht worden.

Bacteriofagen bestaan al meer dan 100 jaar en Georgië, in het Eliava Institute in Tbilisi, hebben zij de grootste bacteriofagen databank ter wereld. Er wordt wereldwijd veel onderzoek gedaan naar bacteriofagen en er is ook veel gaande. De onderzoeken delen, van mij zou dat meer mogen, maar er worden wel goede resultaten geboekt, al gaat dat langzaam, want 100 jaar haal je in een paar jaar ook niet in.

Er bestaat een website en Facebookpagina die alleen maar over bacteriofagen gaat, zowel positieve als negatieve verhalen.

De website kun je hier vinden: www.bacteriofaag-bacteriofagen.nl

De Facebook pagina kun je hier vinden: https://www.facebook.com/Bacteriofaag-Bacteriofagen-393391761079800/

Login of registreer om te reageren
19-07-2018 om 08:30 uur

Waarom het onderzoek naar bacteriofagen stelselmatig wordt "tegengewerkt" en welke partijen daarbij precies zijn betrokken, blijft natuurlijk gissen aangezien dat in de achterkamertjes en op de golfbaan wordt bedisseld.
Wat we wel zien is dat dit verschijnsel zich voordoet op bijna alle denkbare onderwerpen.
Enige duidelijkheid in de materie kan alleen maar gevonden worden als je de geldstromen volgt. (Follow the Money). En dan kom je altijd uit bij de banken (ECB) en de multinationals die ook allemaal een internationale banklicentie hebben. De financiële wereld is nauw verweven met de multinationals en natuurlijk met de grootste speler in het verhaal: De overheid.
Deze drie partijen zijn zo nauw verweven met elkaar dat een onderscheid maken vrijwel onmogelijk is.
Zo bestaat het huidige Nederlandse kabinet uit bewindslieden die vanaf hun jeugd zijn opgeleid door Unilever en Shell om hun belangen in hun huidige positie te behartigen. De lobby van het (grote) bedrijfsleven heeft een zeer sterke invloed op de politiek. Sterker nog. Het huidige kabinet is de lobby van het bedrijfsleven. Een voorbeeld daarvan is de wet die de afschaffing van de dividendbelasting regelt en waarvan de wetstekst opgesteld is door de juridische afdeling van Shell. Over verwevenheid gesproken. Een bedrijf dat wetten maakt! Dit soort zaken is "common practice" en komt vooral voor bij de Brusselse EU-bureaucratie. Feitelijk zijn dit soort zaken institutionele corruptie.
En zo kan het dat onder druk van bv. de farmaceutische industrie er veel belovende middelen stelselmatig via regelgeving wordt tegengewerkt.
We zien zoiets ook gebeuren bij het dampen (e-sigaret) dat een veel hogere slagingskans op stoppen met roken geeft (+/- 40-60%) dan de reguliere door de farma-industrie geleverde therapieën (max. 10%).
De EU-regelgeving t.a.v. het dampen is dan ook geheel afkomstig van het lobby-bureau van Big Pharma.
En zo wordt ook dat de kop ingedrukt.
" It's all about money and power" en U mag het betalen.

Login of registreer om te reageren