kuur na bacterie in de luchtwegen.

Ik hoest al geruime tijd.Zeker 4 maanden. Uiteindelijk naar de longarts gestuurd. En wat bleek ik had een bacterie in mijn sputum. Nu een kuur gehad van 7 dagen. Het hoesten is wel minder geworden, maar is nog niet weg. Heb tevens ook een pufje met antibiotica erin.Vandaag de laatste tablet gehad van de kuur. Kan deze nog meer van mijn hoesten wegnemen of is dit de werking. Moet ik afwachten. Heb in juni een afspraak??Of moet ik al contact opnemen. Pufje moet ik blijven gebruiken.Ik voel me zo een zeur.

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  De antibiotica werkt nog wel even na en vaak duurt het ook langer voor het hoesten weg is dan dat de infectie weg is.
 • sammieboysammieboy Gebruiker
  Oke, dank je wel. Ik hou het wel in de gaten, want ik wil er echt vanaf. Want de heesheid en de keelklachten zijn ook weer aan het terug komen.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Als je het niet vertrouwt gewoon bellen, het duurt inderdaad even voor het weg is en de vaak werkt antibiotica nog langer door. Maar je kan altijd bellen en de assistente kan vaak wel bepalen of je echt langs moet komen of niet.
  Beterschap!
 • marlenmarlen Gebruiker
  De bacterie kreeg een kans, omdat je weerstand verminderd was.
  De medicatie heeft hoogstwaarschijnlijk de bacterie wel gedood, maar nu moet je rustig je weerstand weer opbouwen.
  Ik ben geen arts, maar zou zeggen, wacht even een paar weken af, om te zien hoe het dan gaat.
 • sammieboysammieboy Gebruiker
  Ja dat ga ik ook doen ik hou het wel in de gaten. Of het ook wel verder wegblijft. Bedankt voor alle advies.
 • Longfonds AdvieslijnLongfonds Advieslijn Longfonds Advieslijn
  Beste sammieboy,

  De antibiotica zijn niet direct na het stoppen van de kuur uit je lichaam verdwenen. Hoe lang antibiotica nog nawerken, verschilt per antibioticum. Het hoesten is gelukkig al wel minder. Geef het nog even tijd. Mocht het hoesten weer toenemen dan raden we je aan contact op te nemen met je arts. En als je het niet vertrouwt kun je het beter even laten checken. Je mag ook altijd contact met ons opnemen (033-4341212). Beterschap!

  Met vriendelijke groet,
  De Advieslijn
 • sammieboysammieboy Gebruiker
  Dank u wel voor uw advies. Ik hou het nog wel in de gaten.
 • sammieboysammieboy Gebruiker
  IK heb inmiddels een tweede kuur gehad. Nu is het hoesten na afloop van de kuur sterk verminderd. nog niet weg. Tijdens de kuur ging het stukken beter. Maar nu blijf ik nog o super moe. Slaap of lig ik 11 uur per dag in bed.Is dat. De kuur is dinsdag gestopt.Kan dat van de kuur nog zijn.Bedankt alvast voor het antwoord.Eind juni moet ik weer terug naar de arts.
Log in of Registreer om te reageren.