Carpooler(s) gezocht Heerlen e.o.

Anita2Anita2 Gebruiker
edited mei 2018 in Longrevalidatiecentra
Ik woon in Heerlen en ben voornemens om binnenkort aan een longrevalidatietraject deel te nemen in Zuyderland Kerkrade. Om de reiskosten te drukken, zoek ik mensen die ook deelnemen/gaan deelnemen in het bezit van een auto.

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Je kan je reiskosten sowieso invullen bij je belastingaangifte.
 • Anita2Anita2 Gebruiker
  Mogelijk start ik binnenkort met longrevalidatie in Zuyderland Heerlen. Daarom zoek ik mensen, die daar ook gaan starten of al reeds bezig zijn in het bezit van een auto. Ik heb geen auto.
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #3 edited mei 2018
  Vroeger reed ik altijd mee via de liftcentrale ... misschien kan je een oproep plaatsen op meerijden.nu de site vind je hier of op samen rijden en die vind je hier. Daar kan je oproepen plaatsen voor carpooling maar ook delen van auto en vaker meerijden.

  Dan reed ik gratis mee of was de vraag om ook een stuk te rijden naar Frankrijk en/of Spanje. De bestuurder was vaak dan een vader met caravan en het gezin ging met het vliegtuig. Dan zat ik voor 15,- gulden in Parijs.

  Succes.
 • Anita2Anita2 Gebruiker
  Daantje, dank je voor het meedenken.
 • Anita2Anita2 Gebruiker
  Hallo Marcus,

  Dank je voor de tips.
  Ik had het wel in mijn hoofd om naar zo'n sites te gaan zoeken, maar dacht dat ik het hier eerst maar eens moest proberen. Dan is het misschien wat veiliger om met mensen mee te rijden, die je beter leert kennen tijdens de training. Ik ben toch wat huiverig om bij vreemde mannen, in mindere mate bij vrouwen, in de auto te stappen. Zo zou ik nooit met die man met die caravan zijn meegereden. Voor een vrouw zit er toch altijd meer risico in en uiteraard was het vroeger misschien ook veiliger dan nu.
  Mijn vervoersprobleem is nog niet opgelost, ik ga later verder zoeken, want mijn huishouding vraagt dringend veel aandacht van me de komende tijd.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Bij mijn revalidatie werd mijn taxi vergoed
 • Anita2Anita2 Gebruiker
  Mag ik je vragen door wie dat werd vergoed?
 • Anita2Anita2 Gebruiker
  Ik woon dus in Heerlen en zoek iemand om mee te reizen naar het ziekenhuis in Heerlen wanneer ik aan de longrevalidatie ga deelnemen. De startdatum weet ik nog niet.
  Ook zoek ik iemand met wie ik kan mee reizen volgende week donderdag in de ochtend in het geval Arriva staakt.
 • Anita2Anita2 Gebruiker
  Het is vandaag die 'donderdag in de ochtend', dat ik voor een afspraak naar het ziekenhuis moest.
  Ik ben heel blij met jullie te kunnen delen, dat ik de afstand naar het ziekenhuis zelf uiteindelijk met de fiets/lopend heb kunnen afleggen nu er stakingen zijn bij Arriva. Ik heb nu helemaal geen beroep hoeven doen op de bus of de hulp van iemand anders (niemand bood zich overigens aan). Ik zat al een week in de stress voor het vervoer vanwege die staking.
  Nu is het me gelukt! Het ging op de heenweg eigenlijk heel goed met ademhalen. Dat was rond 8.00 uur vanmorgen. De terugweg ging jammer genoeg wel weer moeizamer, zo rond de middag. Ik dacht, misschien ging de heenweg goed, omdat er niet zoveel bussen onderweg waren geweest waardoor de lucht niet zo vervuild was. En natuurlijk om 12.00 uur 's middags was er wel weer het nodige verkeer in beweging geweest.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #10
  Gelukkig is het gelukt @Anita2 en misschien speelt de warmte ook een rol? Hier in het westen was het al warm en vaak is het in Limburg dan nog warmer.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #11
  De meeste lijnbussen zijn helemaal niet vervuilend omdat vervoerders aan zeer strenge uitstoot eisen moeten voldoen.

  Het lijkt me aannemelijker dat je meer last hebt door de warmte of later op de dag door vermoeidheid.
 • Anita2Anita2 Gebruiker
  #12
  Het zou kunnen, dat de warmte en/of vermoeidheid een rol speelden, maar ik denk ook, dat de bussen net als auto's de lucht vervuilen.
  Dat bussen niet vervuilend zijn, lijkt mij niet waar, want ze stoten wel degelijk iets uit ook als ze beneden een norm blijven om aan eisen te voldoen. En ook een bepaald aantal bussen tesamen zouden de norm dan wel eens kunnen overschrijden. Bovendien hebben we gezien hoe fabrikanten onder normen uit kunnen komen. Ook wil men bussen in de toekomst gaan vervangen door elektrische bussen om de luchtkwaliteit te verbeteren.
 • Anita2Anita2 Gebruiker
  #13
  Bovendien was er toenemend auto-verkeer tussen 8 uur 's morgens en 12 uur 's middags, vooral bij het ziekenhuis en de stadsomgeving op mijn route. De luchtkwaliteit verslechterde in de loop van de ochtend op mijn route.
Log in of Registreer om te reageren.