Beginnend longemfyseem

22-03-2018 om 14:02 uur

Hallo allemaal,
Eigenlijk ging ik voor een scan van mijn longen i.v.m. rug en schouderpijn. Ik kreeg een CT scan waaruit bleek dat er 2 zwarte vlekjes te zien waren op de scan. Ze waren nog wel klein. De mevrouw zei dat het beginnend longemfyseem was. Maar verder niet het advies om naar de huisarts te gaan of iets dergelijks. Ik heb vroeger gerookt maar ben gestopt. Kan het longemfyseem toch doorgaan nadat je gestopt bent met roken en blijft dit in werking in je lichaam voor altijd. Of is het zo wat beschadigd is is onherstelbaar maar wat nog in tact is wordt niet verder aangetast meer. verergerd dus met de jaren na het stoppen.

Groetjes Richard

Login of registreer om te reageren
22-03-2018 om 16:48 uur

Dus de beschadigde blaasje tasten de rest niet aan meer als een soort van infectie. Ik heb nu ook nog totaal geen klachten zoals hoesten, wel 's morgens klein beetje groen slijm maar dat is snel weer weg. en kortademig: ik kan een een half uur sporten op hometrainer zonder al te veel problemen behalve dat ik wel moe en hijg maar geen ademnood of zo.

Login of registreer om te reageren
22-03-2018 om 19:17 uur

Ik heb bij prescan een ct scan laten maken waar ik een CD van heb. Misschien kan iemand specialistisch dit voor me bekijken omdat het allemaal in het duits was en misschien wat verkeerd verstaan heb en ct scan bekijken is niet mijn professie.

Login of registreer om te reageren
22-03-2018 om 22:16 uur

Waarschijnlijk ben je in Gronau geweest, je hebt als het goed is na afloop een gesprek met uitleg van een Nederlands sprekende arts gehad en je kunt altijd het verslag tegen een kleine vergoeding in het Nederlands ontvangen!!

Login of registreer om te reageren
23-03-2018 om 05:09 uur

Ik ben in Bottrop geweest maar dat was in het Duits. Ik krijg het verslag over 2 weken en dan wil ik het vertalen. Maar ik kreeg niet de indruk dat er spoed was of zo iets. En te weinig door gevraagd.

Login of registreer om te reageren
23-03-2018 om 06:15 uur

Ahh oke maar waarom laat je hun het dan niet in het Nederlands toesturen? Dan weet je zeker dat hdt goed vertaald is. Iets anders : ik heb hier eens van een longarts gelezen dat het op een CT scan niet te zien is of je emfyseem hebt tenzij heel ver gevorderd en dat daar een longfunctietest voor nodig is. Dus misschien dat ern keer doen via de HA of LA.

Login of registreer om te reageren
23-03-2018 om 20:37 uur

Dat heb ik nu gevraagd en ze vertalen het voor mij. ik hoop dat je gelijk hebt d at het niet op de ct te zien is want ze zei duidelijk dat het maar 2 hele kleine plekjes waren en emfyseem. En ze zei omdat ik niet meer rookte er geen probleem meer was. Als het vergevorderd stadium was dan denk ik dat ik niet al die activiteiten deed die ik nu doe en zou er meer te zien zijn denk ik zo. Misschien dat een arts hier wel eens kijkt en het kan beamen in welk stadium het te zien is op ct en het kan bevestigen dat je het zo snel niet kunt zien.. Ik weet ook helemaal niet waar men het aan kan zien op ct. Maar lief van je dat je reageert. Nu zou ik wel willen weten of ieder roker van die zwarte vlekjes op longen krijgt en misschien niet perse emfyseem hoeft te zijn. Dinsdag ga ik naar de HA en vraag hem het hemd van zijn lijf zo gezegd.

Login of registreer om te reageren
10-04-2018 om 07:30 uur

Beste Richard, ik zou u inderdaad adviseren het met uw eigen arts te bespreken, zodat u duidelijkheid heeft en u niet onnodig ongerust gaat maken. Het is inderdaad erg verstandig om niet meer te roken en gezond te leven, zoals voldoende beweging.
Ik hoop dat u inmiddels uw gesprek heeft gehad.
Met vriendelijke groeten, jeannette de Zeeuw

Login of registreer om te reageren