Verschil kwaliteit van laboratoria in ziekenhuizen

20-03-2018 om 14:12 uur

Is er verschil in de kwaliteit van de laboratoria van ziekenhuizen?

Mijn broer ligt momenteel in het ziekenhuis vanwege een dubbele longontsteking met een bacteriële en schimmelinfectie. Na enkele weken kritiek in slaaptoestand te zijn geweest leek het beter te gaan, en is besloten om hem wakker te laten worden.

Vorige week werd er een resistente bacterie gevonden in zijn ontlasting, maar er werd verteld dat dit niet bedreigend voor hem zou zijn, maar alleen voor andere patiënten.

Nu heeft hij echter weer koorts en denken ze zelfs dat hij een nieuwe longontsteking heeft gekregen. Ze hebben diverse kweeks en tests gedaan maar kunnen niets nieuws vinden. Mijn broer krijgt nu een breed spectrum anti biotica, maar deze slaat nog niet echt aan en hij heeft nog steeds koorts.

Vanwege tegenstrijdige informatie heb ik het vertrouwen in de intensivisten verloren (Mijn broer ligt momenteel op de IC).

Is er een mogelijkheid om zijn bloed door een gespecialiseerd laboratorium te laten onderzoeken en heeft dit überhaupt zin (kunnen deze meer vinden)?

Bij voorbaat dank.

Ad van den Oord

Login of registreer om te reageren
21-03-2018 om 08:58 uur

Beste Ad van den Oord,
De vraag is twee keer geplaatst. 1x doorgestuurd naar een longarts.
de Advieslijn

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
21-03-2018 om 11:32 uur

Beste Ad van den Oord

Een langdurige ziekenhuisopname op IC is een situatie waarbij je weer nieuwe infecties kan oplopen. De de behandeling die noodzakelijk is om uw broer in leven te houden zoals beademing, infusen en lijnen kunnen ook weer bronnen zijn voor nieuwe infecties. Hoe langer je in het ziekenhuis ligt, hoe groter de kans dat zo'n infectie optreedt. Er worden dan kweken afgenomen en gezocht naar de oorzaak van de koorts. Vaak worden de nieuwe kweken onder antibiotica afgenomen waardoor de kans kleiner is dat er een bacterie gaat groeien. Dat heeft niet te maken met verschil in kwaliteit tussen laboratoria. Veel sterkte en veel beterschap voor uw broer.

Met vriendelijke groet, Serge van Wolferen

Login of registreer om te reageren