tabaksfabrikanten

Dit topic is gesloten
2»

Reacties

 • IlseBIlseB Gebruiker
  Ik citeer letterlijk uit jouw tekst, "E-cigarettes shoud never be assumes safe products for non-smokers, for smokers"
  Er staat inderdaad ook bij dat de E sigaret minder schadelijk is dan de gewone sigaret, maar nog steeds schadelijk.
  Je leest wat je wil lezen!
  Wie slim is rookt niet, en als je er toch ooit aan begonnen bent, dan stop je er volledig mee.
  Roken goedpraten is volledige waanzin.
 • ballingballing Gebruiker
  @IlseB
  Je suggereert dat er zoiets bestaat als 100% safe. Zelfs water is dat niet. Zoiets bestaat niet. Zelfs het leven is schadelijk: Je gaat eraan dood. Er zal dan ook geen wetenschapper te vinden zijn, die zal beweren dat iets onschadelijk is.
  Schadelijkheid wordt altijd afgemeten in relatie met iets anders of met de dosis.
  In die zin is dampen 95-98% minder schadelijk dan roken. Dat is een enorme winst die te behalen is.
  Het beste is natuurlijk er helemaal mee stoppen maar helaas falen 9 op de 10 pogingen. Alleen dampen behaalt een veel hogere score (+/- 50%).
  We moeten natuurlijk wel uitkijken dat het beste niet de vijand van het goede wordt.

 • NoordelingNoordeling Gebruiker
  Wat zijn de effecten van nicotine?
  Nicotine is de verslavende stof in tabak. Zeven seconden na het inhaleren bereikt nicotine de hersenen en voel je de effecten. Na 8 uur is de helft van de nicotine weer uit het lichaam. Er zijn psychische en lichamelijke effecten:


  PSYCHISCHE EFFECTEN
  •Opgewekt
  •Rustig, ontspannen (zie de volgende pagina voor meer informatie: Waarom werkt tabak rustgevend?)
  •Toename zelfvertrouwen
  •Toename concentratie
  •Bij daling nicotinepeil: onrustig

  LICHAMELIJKE EFFECTEN
  •Verhoogde hartslag
  •Vernauwing bloedvaten
  •Stijging bloeddruk
  •Daling temperatuur in handen en voeten (door verminderde bloedcirculatie in haarvaten)
  •Versnelling ademhaling
  •Beschadiging bloedvaten

  Behalve verslaving zorgt nicotine dus ook voor een verhoogde bloeddruk en voor een beschadiging van de bloedvaten. Hierdoor ontstaan tal van hartziekten. Zie bij risico’s.

  Daling nicotine peil

  Het lichaam went snel aan nicotine. Het nicotine in het bloed moet op niveau blijven. Bij een daling van nicotinepeil in het bloed ga je je onrustig voelen. Door te roken verdwijnt dit weer voor even. Dit verklaart waarom sommige mensen zeggen van roken rustig te worden. Ze vergeten daarbij dat die onrustgevoelens in eerste instantie door het roken zijn ontstaan. De verhoogde bloeddruk blijft tot enkele uren na het roken van een sigaret aanwezig.

  2 sec google ………

  En als het op internet staat dan moet het wel waar zijn toch ????

  MAAR …. Ik wens je heel veel succes met je verslaving
  Nee natuuuuuurlijk heb jij het in de hand ..
  Jij Stop wanneer JIJ dat wil ,. Maar je bent er nog niet aan toe
  Maar ja die boze buiten wereld geeft jou over al de schuld van !!
  Je word gewoon niet begrepen ……… de maatschappij … daar licht het aan .

  Nogmaals of het nou drank druks of nicotine is …..
  De excuses blijven het zelfde !!


  maar het kerk hof licht vol met excuses ! .. De spijt blijft voor de nabestaande !

  Nu heb je weer excuses om nog langer te zoeken naar hoe goed nicotine wel niet is !
  Ik leef mee met je naasten .. !!


 • ballingballing Gebruiker
  #34 edited april 2018
  Beste @noorderling
  Je hebt voorwaar niet stilgezeten en gezocht naar goede argumenten.

  De relatie roken/nicotine is er een die tot veel misverstanden leidt.
  Alles wat je opsomt zijn de gevolgen van de +/- 4000 schadelijke stoffen die vrijkomen bij verbranding. Daarvan zijn er zo'n 400 kankerverwekkend.
  Van al die 4000 stoffen is nu juist nicotine de minst schadelijke.
  Zo is bv. koolmonoxide en stikstof verantwoordelijk voor de hart- en bloedvatenproblematiek.
  Koolmonoxide gaat op de hemoglobine van het bloed zitten op de plaats waar eigenlijk zuurstof had moeten zitten. Zo ontstaat zuurstofgebrek en vaatschade in het hele lichaam.
  Het is dus absoluut niet waar dat nicotine (als zelfstandige stof) hoge bloeddruk veroorzaakt.
  Alle eigenschappen in jouw lijstje hierboven worden veroorzaakt door de verbranding van tabak en niet door de nicotine. Ook de verslavende werking van nicotine wordt +/- 1000 maal versterkt doordat het verbrand wordt. Hetzelfde effect zien we met heroïne/cocaïne in relatie met crack (verbranden van de stof en daardoor direct verslavend).
  Nicotine als zelfstandige stof zoals die dmv. nicotinevervangers (pleisters, kauwgom, spray en dampen) geeft niet dat soort effecten:

  "Dr. Konstantinos Farsalinos, Cardioloog en onderzoeker bij het Onassis Cardiac Surgery Center in Griekenland, heeft ontdekt dat nicotine weinig effect heeft op hart- en vaatziekten. Daarom hebben niet-brandbare producten die nicotine bevatten de voorkeur boven de sigaret, bij mensen die stoppen met roken en een nicotine vervanger willen gebruiken."
  Bericht bewerkt door Longforum Crew omdat externe links niet toegestaan zijn

  Ook dat laatste stukje over excuses is niet van toepassing op mensen die middels nicotinevervangers proberen te stoppen met roken. Je stukje is rookgerelateerd en niet van toepassing op diegene die "pure" nicotine gebruiken aangezien nicotine an sich nauwelijks tot niet verslavend is.
  Bericht bewerkt door Longforum Crew omdat externe links niet toegestaan zijn

  Voor meer informatie over de werking van nicotine:
  Bericht bewerkt door Longforum Crew omdat externe links niet toegestaan zijn

  Disclaimer: Ook al is de website www.stoprokenvandaag.nl sterk damprelateerd, het is een goede vergaarbak over de actuele stand van zaken binnen de wetenschap t.a.v. roken en stoppen daarmee.


 • IlseBIlseB Gebruiker
  Het is echt triest, en bijna lachwekkend zoals jij maar bezig blijft om te ontkennen dat roken, op welke manier dan ook ongezond is.
  Het is ook opvallend dat al je informatie komt uit dezelfde website.
  Het is duidelijk een website ter promotie van de e-sigaret, en zelfs in die website staat dat ook de e-sigaret niet gezond is.
  De Nederlandstalige versie verwoord het allemaal ook anders dan de originele versie, ze minimaliseren nog veel meer de gevaren.
  En je hebt helemaal gelijk als je zegt dat deze minder ongezond is dan de gewone sigaret, dus voor heel erge verslaafden bij wie het niet lukt om te stoppen kan dit een alternatief zijn, maar het blijft evengoed een ongezonde verslaving.
  Als mensen willen blijven roken is dat hun recht, maar doe het dan aub ver weg van de andere mensen, zodat wij, die niet roken, geen nadeel moeten ondervinden van het gedrag van de rokers. Het is misdadig om de gezondheid van anderen bewust te schaden.

 • ballingballing Gebruiker
  #36 edited april 2018
  @IlseB
  Ik ontken nergens dat roken ongezond is. Ik heb er ook, net als vele anderen, een gruwelijke hekel aan gekregen. Dat ik dat zou ontkennen maak jij ervan. Ik heb in de post hierboven aangegeven dat de schadelijke gevolgen van roken voornamelijk veroorzaakt worden door de verbranding van tabak en dat nicotine daar ten onrechte van beschuldigd wordt. Zo is de oorzaak van veel longproblemen het rechtstreeks gevolg van een op verbranding gebaseerde economie (fijnstof bv.).
  Het grote misverstand komt voort uit het feit dat velen denken dat rook en damp hetzelfde zijn. Je zegt dan ook: "roken, op welke manier dan ook".
  Roken en damp verschillen als dag en nacht van elkaar. Het zijn twee totaal verschillende natuurkundige en chemische processen. Die aan elkaar gelijkstellen omdat het op elkaar lijkt, is de realiteit ontkennen. Dat vind ik nu weer lachwekkend.

  Ik ben in het algemeen niet zo gecharmeerd om bronnen die ik aanhaal verdacht te maken zonder daarbij een degelijke argumentatie te geven. Je geeft bv. niet aan op welke punten de Nederlandse vertaling afwijkt van de originele. Ik heb in de disclaimer ook aangegeven wat de relatie is maar de verwijzingen naar de onderzoeken zijn solide. Evenals de onderzoeken zelf.

  Misdadigheid verwijten aan diegene die iets betrekkelijk onschuldigs gebruiken, is wat mij betreft "over the top" en niet gebaseerd op kennis van zaken:
  Bericht bewerkt door Longforum Crew omdat externe links niet toegestaan zijn

  Langzamerhand komt men ook binnen de EU bij zinnen (onder invloed van de Britten, Brexit) over de enorme potentie die de e-sigaret heeft m.b.t het stop-roken-beleid en gaat men op termijn de "switch" maken van "Stop of Sterf" naar schadebeperking:
  Bericht bewerkt door Longforum Crew omdat externe links niet toegestaan zijn

  (Trouwens: Om e.o.a. onduidelijke reden mag ik hier volgens de forumregels niet verwijzen naar anderstalige websites. Anders had ik hier de directe links naar de onderzoeken wel geplaatst.)
 • joop60joop60 Gebruiker
  @IlseB
  Ik heb mij een klein beetje ingelezen in de voor- en nadelen
  van het dampen. Ik damp zelf niet en ga daar ook niet mee beginnen.
  Mijn partner rookt en wat zou ik graag zien dat zij het roken laat.
  Als dampen daarbij zou helpen, met het stoppen met roken zou er een
  grote last van mijn schouders vallen.
  Dit is waar het om draait: Dampen is niet gezond, maar als alternatief
  voor het roken is het veel, veel beter.
 • IlseBIlseB Gebruiker
  @joop60
  Ik heb er ook zelf al heel wat over gelezen. Ik wil weten wat het met mijn gezondheid kan doen om in de buurt te zitten van mensen die dampen. De zomer komt er weer aan, en dan ga ik graag eens een terrasje doen, maar ik vlucht binnen voor rokerslucht, en ook damperslucht, daar heb ik ook goede redenen voor.
  Zodra de vieze lucht weer weg is, ga ik weer naar buiten. Mijn rokende vrienden begrijpen dat volledig in mijn situatie.
  Met wat jij nu zegt ben ik het helemaal eens. Het kan inderdaad een grote hulp zijn voor mensen die willen stoppen met roken, en het is heel wat minder schadelijk dan de echte sigaret, zowel voor de roker zelf als voor de mensen in de omgeving.
  Maar het moet ook zeker niet de hemel ingeprezen worden, er blijven nadelen aan verbonden.
  Als overstap om het roken te stoppen is het zeer goed, ik hoop dat het je lukt om je partner te overtuigen, en als dat éénmaal lukt, lukt volledig stoppen misschien ook na een tijd.
  Veel succes ermee!

 • ballingballing Gebruiker
  #39 edited april 2018
  @IlseB
  Ilse, lees de artikelen op die vermaledijde website nou eens als je wilt weten hoe de wetenschappelijke/medische vlag erbij hangt wat dampen betreft.
  Ook al wordt deze site gerund door een enthousiaste damper (Elja) de site heeft geen banden met de commercie en is een prima vergaarbak van kennis.
  http://www.stoprokenvandaag.nl/

  Ik weet niet of je nu nog rookt maar als je wilt stoppen met roken middels dampen dan kun je je het beste inlezen op bv. het dampforum ook wat betreft startersvragen.
  Als je met dampen start zijn een aantal zaken belangrijk;

  - Koop nooit zo'n sigalike (niet functionerende rotzooi) bij de pomp maar ga naar een stenen speciaalzaak bij je in de buurt en schaf een goede startersset (boxmod met tankje) aan. Of laat je op het dampforum voorlichten. Er staan honderden leden behulpzaam voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

  - Als je bv COPD/Astma hebt is het raadzaam om liquid (vloeistof) met een hoog VG-gehalte te nemen.
  (VG = Vegerarische Glycerine) aangezien PG (Propyleen Glycol) soms allergische irritaties aan de luchtwegen kan opleveren.

  - Start met een hoog nicotinegehalte (12-16 of 18mg/ml). Dit om ervoor te zorgen dat je absoluut bij de a'tjes (echte sigaretten) wegblijft. Na verloop van tijd kunt je desgewenst het nicotinegehalte geleidelijk alsnog verlagen.

  Veel starters maken de fout om met een te laag gehalte of nicotineloos te starten en mislukken daardoor.
  Je kunt je vragen ook hier stellen als dat van de forumbazen mag en een nieuw draadje starten.

  Bericht bewerkt door Longforum Crew omdat externe links niet toegestaan zijn
 • IlseBIlseB Gebruiker
  Ik heb nooit gerookt, en ben zeker niet van plan om er ooit mee te beginnen!
 • ballingballing Gebruiker
  #41 edited april 2018
  @IlseB
  Als je nooit gerookt hebt dan moet je er zeker niet aan beginnen. Daar is geen enkele reden voor.
  99% van de dampers is ex-roker en daarvoor is het product uitermate geschikt voor.

  Je maakt je zorgen wat het effect op omstanders van damp op je gezondheid is?
  Of er spraken is van meedampen en de gevolgen daarvan.

  Onder laboratorium omstandigheden getest bleek de geproduceerde damp schoner te zijn dan de gemiddelde buitenlucht.
  Enkel PG (Propyleen Glycol) kan wat irritatie aan de luchtwegen geven bij mensen die een PG-allergie/intolerantie hebben (+/- 1% van de bevolking).

  Bericht bewerkt door Longforum Crew omdat externe links niet toegestaan zijn • NoordelingNoordeling Gebruiker
  "Je hebt voorwaar niet stilgezeten en gezocht naar goede argumenten."

  Ja balling dat heeft me 2 seconden gekost ..
  Maar ben voor de rest van mijn leven longpatiënt dan leer je wel wat ..

  Veder heb jij een rare idee over misdadig !
  Ik heb mensen met meningen zo als jij het huis uit geschopt ..
  OOK dampers ... der is niet een en dan ook niet een die spijt had van zijn uit latingen en op de harde manier moesten leren wat voor klinkklare onzin ze gelooft hebben . lees zich zelf aan gepraat hebben .
  De meest dodelijk vorm van nicotine is in vloeibare vorm .. Je hebt er niet bar veel in pure vorm van nodig en je gaat dood .

  Ik hoop voor jou dat jij niet de 100% score waarmaakt .
  Der is namelijk tot nu toe niet een die zijn uit ongelijk tegen mij met de dood moest bekopen .
  En ja als men dan op het sterf bed hun fout herkennen ... is het net effen te laat !

  Derhalve neem ik heel veel afstand van de nicotine junkies ..
  Te vaak afscheid van genomen !!
  Veder heb ik een verzoek tot onder zoek in gediend .. of er achter jou geen reclame schuilgaat of je wel een particulier bent . Of je geen zakelijke belangen hebt in je zogenaamde onderzoek !

  Want jou ontkenning van nicotine gevaar is rond uit misdadig .
  Je bent er ook snel bij om te zeggen ja nee als je niet rookt niet aan beginnen ..
  Dat is dan een mooie indekking om niet ergen sde schuld van te krijgen .

 • ballingballing Gebruiker
  #43 edited april 2018
  @noorderling

  Beste Noorderling,

  Knap hoor dat je alle studies op het gebied van nicotine in 2 seconden tot je hebt genomen.
  In onderstaande link vind je de verwijzingen naar zo'n 60 studies op het gebied van nicotine.

  Bericht bewerkt door Longforum Crew omdat externe links niet toegestaan zijn

  Het "ambtelijk" criterium van de LD50 van nicotine zoals vastgesteld door de EU is 0,8mg/kg.
  In werkelijkheid blijkt uit klinische trails dat de toxiciteitstolerantie bijna 100 x hoger ligt. Zo is het vrijwel onmogelijk jezelf te vergiftigen met een overdosis nicotine. Voordat dat gebeurt wordt je nl. erg ziek en moet je overgeven.
  Professor Bernd Mayer: "How much nicotine kills a human? Tracing back the generally accepted lethal dose to dubious self-experiments in the nineteenth century

  Dat je een verzoek tot verificatie heb ingediend over mijn positie, beschouw ik als een poging tot karaktermoord, iemand proberen in een kwaad daglicht te stellen en er vanuit gaan dat ik te kwade trouw ben. Bovendien een blijk van een aan gebrek aan argumenten. Beschuldig de boodschapper, dan hoeft over de boodschap niet meer gesproken worden.
  Ik kan met de hand op mijn hart verklaren dat ik geen enkele commerciële band heb met wat voor industrie dan ook. Bovendien sinds kort gepensioneerd. Ik ben iemand die na 43 jaar roken en talloze stoppogingen er uiteindelijk in is geslaagd middels dampen daarmee te stoppen. Het gemak waarmee dat ging, vrijwel zonder afkickverschijnselen en een enorme gezondheidswinst, heeft mij niet alleen verbaasd maar ook enthousiast gemaakt. Met misdadigheid heeft dat niets te maken.

  Ik verzoek je dan ook deze uitlatingen te (laten) verwijderen. Het draagt niets bij tot de discussie en verpest de sfeer. Ik zal dan ook mijn antwoord daarop (laten) verwijderen.
 • NoordelingNoordeling Gebruiker

  Als jij bikkel hard zo openbaar er uit durft te kramen dat Nicotinne niet dodelijk is !!
  En niet schadelijk ....
  Op een LONGforum ....
  Ja dan zoek je toch echt de aandacht .. en die krijg je nu


  Van begin af aan zie ik in al jou zogenaamde studies een en al promotie voor de E sigaret ..
  De toezichthouders vinden dit vast interessant !
  Ik heb dan ook met mijn naam en toe naam een klacht in gediend !
  En hoop dat dat er meer doen ....

  En dat JIJ dat niet leuk vind .. Tja ..

  DIT is een longforum .. !!!
  Wellicht eens nadenken tegen wie je typt !

  Der zijn forums waar rokers zich verzamelen !
  Je zult wellicht daar meer begrip vinden ..

 • LaurinaLaurina Gebruiker
  Balling...laat zitten, zonde van je tijd. Ik heb 50 jaar gerookt en weet al heel lang dat de teer je de das om doet, niet de nicotine! De nicotine zorgt ervoor dat men verslaafd raakt. Jij onderbouwt je hele stelling op een serieuze manier en vervolgens word je een misdadiger genoemd. Totaal over de top!

  Bovendien is die E sigaret een prachtig product om van het roken af te komen.
 • ballingballing Gebruiker
  Laurina schreef: »
  Balling...laat zitten, zonde van je tijd. Ik heb 50 jaar gerookt en weet al heel lang dat de teer je de das om doet, niet de nicotine! De nicotine zorgt ervoor dat men verslaafd raakt. Jij onderbouwt je hele stelling op een serieuze manier en vervolgens word je een misdadiger genoemd. Totaal over de top!

  Bovendien is die E sigaret een prachtig product om van het roken af te komen.


  Je hebt helemaal gelijk, Laurina
  Met onredelijkheid en gebrek aan kennis is het moeilijk praten.
  Ik hanteer nu ook maar het argument van @noorderling.
  Er zijn op deze semi-openbare site talloze mensen die meelezen en juist diegene hebben recht op eerlijke en feitelijke voorlichting. Dat proberen te verhinderen (omdat je het er niet mee eens bent) lijkt mij eerder schuren tegen de fundamentele waarden van onze samenleving zoals die vast is gelegd in talloze wetten.
  Iets met Vrijheid van Meningsuiting en tolerantie.
 • NoordelingNoordeling Gebruiker
  Daar is die daar zat ik op te wachten ... had voor speld en het is uit gekomen
  ALS men op hun plaat gaat en door de argumenten heen zijn dan heet het "Vrijheid van Meningsuiting en tolerantie. " Zo voor spel baar ...

  Gek is het dan dat het wel om de eigenmening gaat die respect zou moeten verdienen .
  Ik ben niet zo voor de Vrijheid van Meningsuiting ..
  Ik vind op een site als deze waarschuwen dat we verkeerd zijn ingelicht , over de gevaren van Nicotinne niet kunnen .

  Je blijft de aandacht vragen .. Je moet weer effen @noordeling in typen .
  Als je mijn aandacht niet wil vraag het dan niet ..

  JE MOET EN ZOU mij er van overtuigen dat Nicotinne niet zo schadelijk is .
  Blijkbaar gaat er geen lampje bij je op dat dat niet gaat lukken ..
  Als een radeloze verkoper die de bonus aan zijn neus ziet voor bij gaan blijf je aan mij vast klampen ..


 • joop60joop60 Gebruiker
  @Noordeling
  Iemand beschuldigen en zwart maken vanwege een afwijkende mening
  is iets wat op dit forum en ook in de maatschappij anti-constructief werkt.
  @balling probeert jou nergens van te overtuigen, het zal niet lukken, het gaat namelijk niet om jou. Jij rookt en dampt niet.
  Het gaat om die roker, die probeert te stoppen met behulp van het dampen
  en hopelijk de goede onderzoeken leest en zich niet bang laat maken door
  jouw verhalen. Je bent toch geen lid van de anti-rook maffia, die gebaat is
  bij zoveel mogelijk rokers?
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Schrijver, Moderator
  Goedemorgen Balling en Noordeling,

  Ik heb heel wat links verwijderd omdat er veel links naar dezelfde fora en sites linken dit is te veel daar krijgen we klachten over.
  Graag zou ik wat meer onderling respect zien, de gemoederen lopen nu hoog op en dat is zonde om niet te zeggen niet wenselijk

  Het topic is bij deze gesloten, jullie punten zijn wel duidelijk nu :)

Dit topic is gesloten