Stoken op schoon/sloop hout

12-10-2017 om 21:03 uur

In de kranten, televisie en in andere media heb ik nog geen longarts gezien die een verklaring heeft gegeven over schadelijkheid van houtrook.

Ik heb de volgende vraag: Welke gezondheidsrisico's lopen wij als onze buren stoken op sloophout? Hierbij in acht genomen wat er over het algemeen in behandeld hout zit?

En welke gezondheidsrisico's loop je als mensen stoken op schoon hout? En kun je alle stoffen tegen houden als je ramen/deuren/ventilatieroosters potdicht doet?

De gemeente zegt niets te kunnen doen ook al stoken ze op plastic! Is dat u bekend?

Login of registreer om te reageren
17-10-2017 om 08:27 uur

Beste,

Een verklaring van een longarts is er misschien niet, maar in 2015 waarschuwden de Noordelijke GGD’s voor de gezondheidsschade door houtstook. Informatie hierover is te vinden op de website van het Longfonds: https://www.longfonds.nl/nieuws/kies-voor-je-longen-stook-niet-op-hout .
Op de website van Milieu Centraal staat alle informatie over verantwoord stoken. https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/energ…
De gemeente heeft de plicht te zorgen voor een gezonde leefomgeving. Je zou eens met de Gemeente kunnen overleggen of ze een stookalarm willen invoeren, naar Belgisch voorbeeld.
Het Longfonds zet zich daarvoor in. https://www.longfonds.nl/nieuws/longfonds-pleit-voor-stookalarm.

Met vriendelijke groet,
De Advieslijn

Login of registreer om te reageren