nieuw op het forum, maar al lang bekend met astma/bronchitis/COPD

12-09-2017 om 17:34 uur

Goedenavond allemaal,

Allereerst: ik vind het fijn dat ik een lotgenotenforum heb gevonden, heb al heel wat meegelezen en daar al heel wat kennis en inzicht opgedaan. Top!!!!!!
Ik ben Jan, 64 jaar oud en woon in Nijmegen.
Ik heb tot 1 januari jl. als zelfstandige gewerkt, ben nu gepensioneerd, al voelt het nog niet zo.

Een kleine 30 jaar geleden bleek dat ik een chronische bronchitis had, snel daarna kwam ook nog een allergische astma te voorschijn. Met vrij lichte medicatie had ik er eigenlijk weinig last van, je past je ook aan hetgeen je kunt, tenminste zo ervoer ik dat. Begin dit millenium stond ik zwaar onder druk, kreeg allerlei klachten, waaronder nogal wat bronchtisaanvallen. Kwam toen weer bij de longarts terecht. Bij verhuizing naar Nijmegen bleek bij mijn oude huisarts een fiks deel van mijn dossier zoek te zijn geraakt. Om nu duidelijkheid te krijgen over mijn status heeft mijn nieuwe huisarts (hulde voor deze man!) mij doorgestuurd naar een longarts. Diagnose COPD gold 2, met astmatische component.
Ben en was geen roker, de oorzaak ligt dus in de voorgeschiedenis. Worstel nu met de longarts (2 consulten, 2 verschillende arts-assistenten, hopeloos dus, want tijd om dossiers te lezen hebben ze blijkbaar niet)

Verder gaat het eigenlijk best met me, neem nu ruim een maand deel aan een COPD beweegprogramma bij een gespecialiseerde fysio, veel zwaarder dan ik dacht, maar het gaat wel goed.

Ik kom waarschijnlijk nog wel eens terug bij een vraag aan de longarts, wacht nog even af.

Login of registreer om te reageren
15-09-2017 om 21:05 uur

Welkom. Ik ben hier ook op forum sinds 6e. Dat is niet mooi. Wel mooi dat je toch redelijk voelt. Ik heb zelf emfyseem bronchitis. Zeker fijn zo longforum. Sterkte en gr uit Emmen.

Login of registreer om te reageren