Longen

28-05-2017 om 19:19 uur

Hallo allemaal,

Ik zal me even in het kort voorstellen. Ik ben JV en ben 26 jaar. Ben moeder van 2 lieve kindjes van 2 jaar en 6 maanden.

De reden dat ik mij ingeschreven heb op het longforum is omdat mijn dochter last heeft van haar longen.

Toen zij 10 dagen oud was, is ze 10 dagen opgenomen geweest vanwege het RS virus. Dit was behoorlijk schrikken. Nu 6 maanden later is ze nog geen dag zonder snottebellen geweest. Ook is ze al veel ziek geweest. Nu zijn we vorige week bij de kinderarts geweest.

Omdat hij vertelde dat ze een vergrote kans op astma heeft, ben ik best wel ongerust. Haar vader heeft als kind astma gehad, in een vrij heftige variant.

De kinderarts adviseerde haar volledig rookvrij te laten opgroeien. (Dat gebeurde al, alleen gaan wij nog wat scherper zijn) om de kans op astma zo veel mogelijk te verkleinen.

Wat ik me nu afvraag is, zijn er nog meer maatregelen die ik kan nemen om de kans op astma te verkleinen. De kinderarts had het nu alleen over het rookvrij opgroeien. Maar zijn er nog meer dingen die ik kan aanpassen?

En hoe gaan jullie andere ouders er mee om?

Ps. Ventolin hebben wij al via de huisarts en gebruik ik incidenteel wanneer het nodig is. Dat is niet dagelijks, maar wel wekelijks.

Met vriendelijke groet,

JV

Login of registreer om te reageren