Activity tracker

02-01-2017 om 20:45 uur

Ik sport vrijwel altijd met een hartslagmeter. Ik heb nu een goedkope met een borstband en die functioneert op zich prima. Nou zit ik al een tijdje te denken om een activity tracker te kopen, zo'n fitness horloge die een polssensor heeft voor hartslag en ook een stappenteller heeft, je slaap bijhoudt en in sommige gevallen ook gps heeft. Mijn smartphone heeft een stappenteller en ik merk dat dat toch motiverend werkt.

Ik zou hem graag gebruiken voor het roeien maar kom er niet uit of die apparaten dat ook kunnen tracken als beweging. Ik wil wel een hartslagmeter zodat ik niet om mijn andere pols mijn hartslagmeter hoef te dragen één die lekker zit tijdens het roeien (mijn huidige hartslaghorloge doe ik vaak om mijn riem ipv om mijn pols omdat die in de weg zit), waterdicht is natuurlijk belangrijk en kan het dat ik op dat ding kan zien door wie ik gebeld heb als ik mijn telefoon mee geef aan mijn coach die op de kant met me meefietst, dat zou super handig zijn als ik ga roeien terwijl ik oproepdienst heb.

Verder gewoon voor beweging in het dagelijks leven, slaap registratie lijkt me leuk en voor tijdens de fysiofitness.

Ik kom er niet helemaal uit of ik echt gps nodig heeft en dat het verschil in prijs waard is. Ik twijfel vooral tussen de Garmin Vivosmart HR en HR+ (eerste heeft geen gps, tweede wel). Ik ben benieuwd of er mensen hier ervaring hebben met zo'n ding en of jullie me wat kunnen adviseren, of het motiverend werkt en echt meerwaarde heeft boven een gewone hartslagmeter. :)

Login of registreer om te reageren
07-01-2017 om 07:36 uur

Ha Daantje
Ik heb ooit voor mijn revalidatie mijn eerste activity tracker aangeschaft, vind het fantastisch. Heb nu in december zelf de fitbit charge 2 aangeschaft omdat deze ook direct hartslagregistratie geeft zonder band om de borst. Ik vind het zelf heel erg fijn om een tracker te hebben omdat het stimuleert maar ook remt...
Mijn polar m400 met hartslagmeter heb ik in de aanbieding mocht je interesse hebben. Deze is met GPS.
Ben benieuwd waar je uiteindelijk op uit gaat komen! Overigens kun je op de Polar alle activiteiten invoeren dus ook zwemmen, roeien etc en kun je op je app en online bijhouden wat je vorderingen zijn!
groepjes Nicole

Login of registreer om te reageren
08-01-2017 om 19:28 uur

Bedankt voor je enthousiaste reactie! Ik heb vanavond de Garmin Vivosmart HR+ besteld. Wel duur maar ik ben bang dat ik na een paar maanden spijt krijg als ik toch voor een goedkoper model ben gegaan wat niet helemaal naar mijn zin is. Als het goed is, is ie er morgen al dus ben heel erg benieuwd! Die fitbit zag ik ook regelmatig voorbij komen maar die is niet waterdicht en het zou natuurlijk zonde zijn als zo'n duur ding kapot gaat als ik per ongeluk een keer omsla met roeien.

Login of registreer om te reageren
11-01-2017 om 18:59 uur

Inderdaad dat zou super zonde zijn! Ik hoop dat je er heel veel plezier van zal hebben! En bovenal dat het je motiveert om goed te blijven bewegen...

Login of registreer om te reageren
08-03-2017 om 10:53 uur

Hoi Daantje

Ik heb al een paar jaar een sporthorloge van Polar. Hierop kan je duidelijk aan geven welke sport je uitvoerd en als de de hartslag gemeten wordt berekend hij precies de beweging en de calorieën. Daarnaast is het een activity tracker met stappenteller, slaap meter en dagelijks leven. Hij is waterdicht alleen heeft die van mij nog een borstband. Maar Polar heeft twee nieuwe op de markt gebracht de M200 en M600. Volgens mij beide waterdicht en ook per sport instelbaar en met activity tracker en meting op de pols. Ik ben erg blij met de mijne. Was helaas wel duur maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Motiverend is het zeker, want 100% wil ik op goede dagen beslist halen en het liefst geen nonbewegingsstempels per dag. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Op de site van Polar kun je ze bekijken. Ze zijn niet goedkoop maar wel kwaliteit en redelijk nauwkeurig volgens de recensies!

Login of registreer om te reageren
08-03-2017 om 18:24 uur
Reactie op Daantje

Ik heb vanavond de Garmin Vivosmart HR+ besteld. Wel duur maar ik ben bang dat ik na een paar maanden spijt krijg als ik toch voor een goedkoper model ben gegaan wat niet helemaal naar mijn zin is. Als het goed is, is ie er morgen al dus ben heel erg benieuwd! Die fitbit zag ik ook regelmatig voorbij komen maar die is niet waterdicht en het zou natuurlijk zonde zijn als zo'n duur ding kapot gaat als ik per ongeluk een keer omsla met roeien.

Hoe bevalt die ?

Login of registreer om te reageren
08-03-2017 om 19:52 uur

Bedankt voor je reactie, spinnetje maar ik heb al een tijdje een Garmin :)

Hij bevalt goed en het helpt mij echt wel om meer te bewegen. Ik heb de move bar een tijdje gebruikt die gaat trillen als je al meer dan een uur niet bewogen hebt en pas gereset wordt als je even een rondje gelopen hebt, voor op het werk wel handig maar voor thuis minder. Ik krijg automatisch een stappendoel per dag, haal ik dat, wordt mijn doel voor de dag erna hoger, haal ik het niet, wordt mijn doel voor de dag erna lager. Zo blijft het altijd haalbaar en dat werkt stimulerend. Ik ben zeker meer trappen gaan lopen (doel is tien verdiepingen omhoog per dag) en het is leuk om te proberen echt 150 minuten per week te sporten ( wat echt veel is).

Sommige dingen vind ik minder handig, zo vindt ie iets pas sporten als je hartslag hoog genoeg is. De hartslagmeter is soms ook niet heel accuraat. Het merendeel van de tijd gaat het goed maar soms (met name tijdens zware inspanning) meet ie ineens hele lage waarden (wel jammer want dan ben je aan het zwoegen en telt het niet mee voor je sportminuten :P ). De GPS heb ik nog niet uitgeprobeerd want ik heb nog niet buiten geroeid. Slaap is leuk maar geeft na een tijdje weinig nieuwe dingen meer (behalve dat ik volgens de fysio ook, vrij weinig diepe slaap heb, wat wel verklaard waarom ik nog veel moe ben).

Al met al ben ik er blij mee en is het echt een soort maatje van me geworden. In het begin was ik er veel mee bezig, dat wordt wel minder maar ik kijk toch regelmatig wel even en probeer mijn doelen wel te halen.

Login of registreer om te reageren
08-03-2017 om 21:25 uur

Klinkt goed dank je. Wilde namelijk een gps van Garmin kopen voor Zweden en dacht misschien is zo een dergelijke uitvoering zoals jij hebt wel handig ook voor mijn beweging. Ben nog van de ouderwetse landkaarten tenslotte en navigeren op de sterren... kom uit een andere wereld. Maar denk dat ik te weinig sport en dergelijke uitvoering onnodig en niet echt verantwoord is.

Login of registreer om te reageren
08-03-2017 om 21:40 uur

Zo'n activity tracker met gps wijst je natuurlijk niet de weg, dat is puur bedoeld om uit te rekenen hoe lang je geroeid/gelopen/gefietst/whatever hebt in welke tijd en snelheid. En soms kan je je route terugkijken op de kaart maar hoe dat bij mij zit weet ik nog niet.

Omdat je dat ding altijd draagt en ie na een tijdje precies weet wat je ongeveer doet op een dag, past ie daar ook je doelen op aan en is het ook stimulerend als je geen diehard sporter bent.

Login of registreer om te reageren
08-03-2017 om 21:42 uur

Oke dat is nuttige info andersom is dat wel zo namelijk.

Login of registreer om te reageren
09-03-2017 om 11:08 uur

Leuk Daantje dat het zo motiverend werkt! dan is het de investering wel waard!
Veel beweegplezier ;)

Login of registreer om te reageren