Multidisciplinaire revalidatie.

Hallo allemaal,
Ik zal me even voorstellen. Ik ben 49 jaar, heb een lat-relatie op afstand (100km), ik werk 28 uur, maar ben al sinds november ziek thuis. Ik heb meerdere chronische aandoeningen (Astma, artritis psoriatica, fybromyalgie en allergieën). Na een ernstige lage luchtweginfectie in november en een exacerbatie in januari met een week ziekenhuisopname in februari ben ik wel klaar met dat gekwakkel. Ik accepteer mijn aandoeningen nog steeds niet echt, ga steeds over mijn grenzen heen, schaam me voor m'n medicatie innemen, meld me pas ziek als ik er zowat bij neerval etc. Ik werk 28 uur (terwijl ik "vind" dat ik gewoon 40 uur moet werken...) en heb verder nergens puf voor. Verder heb ik een behoorlijke rugzak waardoor het psychisch ook niet lekker loopt (man overleden aan kanker in 2007, ongewenst kinderloos om maar eens wat te noemen.) Na gesprekken met huisarts, fysio, praktijkondersteuner en longverpleeegkundige is de knoop doorgehad. Ik ga een multidisciplinair revalidatietraject in. Met de fysio had ik een revalidatietraject gevonden (Stac) maar de longverpleegkundige en de huisarts geven de voorkeur aan Breda. Gisteren is besloten dat ik naar Breda ga.
Zelf ben ik wel toe aan een multidisciplinaire behandeling want ik heb het gevoel de controle over mijn leven/gezondheid helemaal kwijt te zijn. Herkent iemand dat?

Conditioneel gaat het ook nog niet goed. Ben nog erg snel kortademig. Ik ben gisteren bij de bedrijfsarts geweest en die staat er achter dat ik ga revalideren. Ik heb volgende week nog een afspraak met de longarts en dan gaat de aanvraag weg. Ik ga komende week weer rustig aan 2 uur per dag van huis uit werken. In verband met de wachtlijst heb ik met de bedrijfsarts afgesproken om langzaam wat op te bouwen tot aan het traject.
Ik heb behoefte aan contact met lotgenoten vandaar mijn berichtje.

Reacties

 • toosjetoosje Gebruiker
  Wat goed dat je de stap gaat zetten om te gaan revalideren. Ik denk dat het je veel zal gaan brengen. Momenteel zelf in heideheuvel en doet me zeker goed. Zal ook na die tijd wel de nodige aanpassingen vergen maar er wordt naar het totaal plaatje gekeken en niet alleen je longen.
  Sterkte en ik hoop dat je niet te lang hoeft te wachten.
 • Emma25Emma25 Gebruiker
  Fijn dat je de stap gaat nemen. Ik ben nu een paar weken bezig en vind het best pittig! De begeleiding is super. Ik hoop voor je dat je snel kunt beginnen.
 • rommeltje66rommeltje66 Gebruiker
  Bedankt voor je reactie Toosje. Is dit de eerste keer voor jou dat je aan het revalideren bent? Ik vond het een hele grote stap om te erkennen dat het eigenlijk helemaal niet zo goed gaat. En als ik soms hier lees dan denk ik ook ach valt toch allemaal wel mee met mij... Maar stiekum rol ik al een jaar of 5 van het ene in het andere en zijn er vrijwel geen klachtenvrije periodes. Maar omdat het dan weer astma klachten zijn, dan weer reumaklachten en dan weer iets anders is er nog nooit naar het totaalplaatje gekeken. Voor de specialisten afzonderlijk ben ik geen ernstig geval denk ik. Bij de laatste ziekenhuisopname is daar eindelijk doorheen geprikt...
 • rommeltje66rommeltje66 Gebruiker
  Hoi Emma,
  Jij ook bedankt voor je berichtje. Ja het klinkt ook allemaal best pittig. Ik geloof dat de wachttijd nu. Zo'n 8-10 weken bedraagt. 2-3 weken tot de intake en dan nog een week of 7.
 • toosjetoosje Gebruiker
  Ja dit is de eerste keer. Ik heb nog maar een jaar astma nl. Kreeg het meteen ook maar gelijk ontregeld. Ben in een jaar tijd van een druk druk druk leventje naar passief en weinig meer kunnen gegaan. Hoop toch met de revalidatie weer een deel van mijn leven op te kunnen pakken. Heb een jong gezin wat het extra zwaar maakt. Maar alles om beter te worden
 • rommeltje66rommeltje66 Gebruiker
  Ja dat hoop ik ook Toosje, Veel succes met je traject in Heideheuvel.
  Ik weet niet goed wat me te wachten staat. Wel dat het intensief is. Misschien hoor ik vrijdag wat meer. dan heb ik een longfunctieonderzoek en controle bij de longarts.
 • rommeltje66rommeltje66 Gebruiker
  Hallo allemaal. De intake is achter de rug en ik mag 23 mei naar de onderzoeksweek. Afgelopen week alweer een antibioticakuurtje gehad. Mijn longen zijn echt zo hyperreactief, ik wordt er moedeloos van.... Jammer dus dat er steeds zo lang tussen zit. Het advies van de artsen is om me rustig te houden tot aan de revalidatie. Makkelijker gezegd dan gedaan.
 • spinnetjespinnetje Gebruiker
  Veel sterkte de komende weken met wachten. Ik ben op dit moment ook aan het revalideren maar in een andere kliniek. Ik heb de afgelopen al veel geleerd en inzicht gekregen in wat er gebeurt als ik een longaanval krijg. Dat werkte voor mij heel goed. Nu snap ik waarom ik gelijk moet regeren ipv eerst aanzien en in een negatieve spiraal belanden omdat ik ook altijd door ga totdat ik erbij neerval. Wat ik ook geleerd heb is dat ik chronisch ziek ben en dat betekend niet alleen op slechte momenten maar ook in goede tijden. Dus dan moet ik ook al vooruit handelen ipv door, door en nog eens door gaan om vervolgens weer in een slechte periode van verzuim en ziekenhuis opnames te belanden.
  Nogmaals heel veel sterkte met wachten en ik hoop en zal voor je duimen dat je ook mag starten met revalideren. Het is zeker het wachten waard!
 • rommeltje66rommeltje66 Gebruiker
  Dankjewel spinnetje voor je reactie. Ik heb deze week een movemonitor die mijn activiteit registreert en waarbij ik een dagboeken moet bijhouden. Daarna nog 2 weken wachten voor de assessmentweek en dan hopelijk snel aan de slag. Fijn dat je zo veel leert, ik herken inderdaad wat je zegt over dat doorgaan.... Dus er valt voor mij ook nog veel te leren en verbeteren verwacht ik.
Log in of Registreer om te reageren.