heideheuvel of beatrixoord

Vandaag bij de longarts geweest en ze wil dat ik ga nadenken over longrevalidatie.
Haar eerste keus is heideheuvel. Dit is echter voor mij best ver weg zo'n 200 km. Ik woon op nog geen 20 km van beatrixoord. Volgens longarts zou heideheuvel beter zijn en beatrixoord tweede keus. Binnenkort gesprek met longverpleegkundige hierover. Ik heb twee jonge kinderen en een man die in ploegen werkt. Hoe moet ik dat allemaal gaan realiseren.
Als ik geen kinderen had gehad dan hoefde ik er niet eens over na te denken.
Ik wil graag verder met leven ipv stand overleven wat ik nu doe.
Ik schrijf het hier op in de hoop ervaringen te lezen om de beste keus te maken. Ik heb wel al veel positieve berichten over heideheuvel gelezen.
Ga naar laatste reactie«13

Reacties

 • ingrid1981ingrid1981 Gebruiker
  Hoi toosje

  Ik heb met beide geen ervaring maar ik zit net als jouw in t zelfde schuitje.
  9 dec heb ik een gesprek met een longrevalidatie arts in breda.
  Ik heb ook 2 kids 1 van net 7 en de oudste word in februari 10.
  T is allemaal moeilijk en dubbel.
  Samen met mijn man heb ik de keuze gemaakt helemaal voor de revalidatie te gaan. Nu gaat het zo slecht dat de kids ook niks aan me hebben.
  Ik wens je heel veel sterkte met de juiste beslissingen nemen.
  Liefs ingrid
 • ciscacisca Gebruiker
  Hoi Toosje,
  Vorig jaar heb ik gerevalideerd. De longarts wilde me graag naar Hornerheide, doordat dat verder weg was, dacht ze dat ik me dan beter op mezelf kon richten. Heb uiteindelijk gekozen voor Dekkerswald, dat is bijna om de hoek. Geen spijt van gehad, de dagen dat ik daar was, waren zo gevuld dat ik echt wel aan mezelf heb gewerkt. Ik heb een dochter op de basisschool en alles is goed gegaan.
  Ik zou vragen waarom de longarts Heideheuvel beter vind, alleen beter is zo vaag.
  Sterkte met je beslissing!
 • petra1petra1 Gebruiker
  Beste Toosje heftig revalideren met 2 jonge kinderen maar las je verhaal en ik dacht ga toch even reageren mijn moeder is meerdere keren opgenomen geweest in Heideheuvel en ik kan alleen maar tegen je zeggen DOEN........natuurlijk is het zo moeilijk om je kids achter te laten maar je hebt er zoveel aan en je knapt er zo van op.......vooral de 1 ste keer dat mijn moeder was opgenomen ik Heideheuvel daar heeft ze zoveel baat bij gehad......ik wens je veel succes met het maken van je keuze en sterkte ermee!
 • toosjetoosje Gebruiker
  Bedankt voor jullie reacties. Ik denk ook dat ik het moet doen. Ik wil weer regie op mijn leven. Nu een jaar ziek en daarvoor gewoon gezond. Vanaf mei niet meer mijn werk in de gehandicapten zorg kunnen doen behalve administratie. Geen energie meer om wat met de kids te doen. En mijn grote hobby paardrijden ook niet. Mijn paard wordt door iemand anders verzorgd.
  Mijn man vindt dat ik het moet doen. Het zal een hoop geregel worden maar het zou kunnen.
  Maandag eerst gesprek longverpleegkundige hierover.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Misschien heeft je man recht op zorgverlof of ouderschapsverlof? Sommige ziektekostenverzekeraars hebben geloof ik ook wel opties voor opvang. Je kan nu nog switchen voor komend jaar.
 • ChatelaineChatelaine Gebruiker
  Grappig zal ook erg longarts afhankelijk zijn want ik ben juist naar Beatrix geweest terwijl heideheuvel dichterbij Was :)
 • toosjetoosje Gebruiker
  Zal het zijn zodat je echt van huis bent en helemaal kunt gaan voor de revalidatie?
  Het houdt me wel erg bezig. Ene moment denk ik ja en zo gauw mogelijk en andere moment ben ik er vooral verdrietig om mijn kids te moeten missen. Ze zijn 4 en 6 jaar.
 • puckiepuckie Gebruiker
  @toosje denk dat je longarts kiest voor verder weg van je huis. je kan dan echt richten op je eigen herstel.
  het is zwaar maar het levert je wel heel veel op voor jou en gezin.

  Ik heb zelf op heideheuvel gezeten voor 3 maanden.
 • toosjetoosje Gebruiker
  Ik denk het ook pucky. Denk als ik echt eerlijk er naar kijk dat het voor mij goed zou zijn. Ik heb graag touwtjes in handen en loop mezelf voorbij. Poliklinisch zal voor mij zijn tussen de bedrijven door.
  Hoor van veel mensen dat het echt goed werkt. Dat stemt me wel positief. Lees ook de verhalen hier. Denk dan wel... zo erg heb ik het toch niet? Toch word ik ernstig beperkt in mijn dagelijks leven en dat moet anders kunnen.
  Vanmiddag paar uurtjes gewerkt en nu op bed om bij te komen. Ik krijg zelfs hoestbuien en benauwdheid als ik druk doe met praten en lachen.
 • toosjetoosje Gebruiker
  Mijn man staat er overigens ook achter. Hij ziet natuurlijk mijn dagelijkse worsteling. We hebben al bedacht dat hij misschien die periode tijdelijk uit de ploegen gaat. Zijn zorgverlof heeft ie al op vanwege mijn ziek zijn. Ik heb al twee mensen die betaald kunnen oppassen. Financieel zal het gevolgen hebben maar dat kunnen we die drie maand wel dragen. Heb het er ook voor over omdat ik zo graag weer verder wil.
 • Inmiddels ook de papieren gehad van heideheuvel intake zie er ook erg tegen op maar je moet voor je zelf kiezen je eigen gezondheid
 • ingrid1981ingrid1981 Gebruiker
  Mijn man tijdens mijn revalidatie zorgverlof opnemen.
  Misschien is dat een idee.
  Vreselijk he om je niet te kunnen doen. Ik heb mijn merrie vorig jaar moeten verkopen omdat het echt niet meer ging. Mis haar nog elke dag.gelukkig heeft ze t goed. Onze shet hebben we nog wel en t echt mijn doel om na de revalidatie weer iets makkelijker mijn paardending te kunnen doen.
  Jouw verhaal komt enorm overeen met mijn verhaal.
  We doen het allemaal wel even met een big smile tussen de bedrijven door maar achteraf ben je altijd de klos.
  K hoor morgen wanneer ze bij ons thuis komt dat schijnt revant te doen. Moet in ieder geval voor 9 dec als ik bij longarts moet komen.
  Sucses morgen bij de longverpleegkundige.
 • toosjetoosje Gebruiker
  Stefanie spannend! Las op de site dat de wachtlijst best lang is.
  Ingrid wat zonde dat je je paard moest verkopen.
  Mijn man is door zorgverlof al heen helaas. Maar gezien de lange wachtlijst zou het misschien toch kunnen.
  Vandaag hoor je wanneer de intake is?
  Vanmiddag heb ik het gesprek met longverpleegkundige. Ben best zenuwachtig. Zo eerst maar paar uurtjes werken. Werk in de gehandicapten zorg en doe nu wat administratie en roosteren. Op de groep gaat nog niet helaas. Maar merk dat het administratieve me nu ookniet zo best af gaat doordat ik mijn hoofd vol heb en door de vermoeidheid niet goed kan concentreren. Maar goed, ik ben aanwezig en laat zien dat ik echt wel wil.
  Morgen belt bedrijfsarts weer. Ik ben al vanaf mei ziek. Ben voor 8 uur hersteld, maar werk 28 uur normaal.
  Heb veel frustratie dat ik niet meer mee kan komen. Heb graag de touwtjes in handen en moet dat helemaal loslaten. Ik zeg wel eens voor de grap... als ik volgend jaar nog zo er over denk laat ik " let it go" ergens tatoeëren haha.
  Zit nu even uit te puffen op de bank. Kids op de fiets (ebike) naar school gebracht maar die kou viel me best tegen.
 • ciscacisca Gebruiker
  Hoi Toosje,

  Allereerst zorgverlof e.d. gaat niet op als jij gaat revalideren, de kinderen zijn immers niet ziek. Wij hebben het vorig jaar via de FNV laten uitzoeken, helaas nergens recht op...
  En ook al heb ik dichtbij gerevalideerd, ik ben wel intern geweest, juist vanwege het feit dat revalidatie er anders even tussendoor zou gaan. Ze snappen daar echt wel hoe mensen in elkaar zitten...
  Succes met het gesprek!
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Zorgverlof is niet alleen voor zieke kinderen. Ook voor partner, inwonende ouders e.d.
 • toosjetoosje Gebruiker
  Goed gesprek gehad en word aangemeld voor heideheuvel. Het wachten kan beginnen. Vind het best even slikken maar het is voor een goed doel.
 • toosjetoosje Gebruiker
  We zullen vooral zelf alles regelen qua opvang. Man in dagdienst ipv ploegen en betaalde oppas. Kost wat maar heb het er voor over.
  Ik wil beter worden!
  Zit wel beetje met het wekelijks reizen in mijn maag. Twee uur met auto. Niet makkelijk om mij even te halen en te brengen. Openbaar vervoer is 3,5 uur. Zelf met auto heen is denk ik wel vermoeiend. Nou ja nog tijd genoeg om daar over na te denken
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #18 edited november 2015
  Als je een machtiging voor taxivervoer kan krijgen van je arts of heideheuvel kan je het vergoed krijgen van je zorgverzekering. Meisje bij mijn reva had dat ook. Zelf was ik vaak ook zo moe dat ik geen auto durfde te rijden maar voor mij was het gelukkig te doen met OV.
 • toosjetoosje Gebruiker
  Ok zo had ik het nog niet gezien. Het is zo ver rijden.
 • ciscacisca Gebruiker
  Toen ik revalideerde kwamen er ook veel met de taxi, zeker even navragen!
 • ciscacisca Gebruiker
  Stefanie schreef: »
  Zorgverlof is niet alleen voor zieke kinderen. Ook voor partner, inwonende ouders e.d.

  Dat klopt, wat ik wil zeggen is dat zorgverlof er is voor degene die ziek is, Dus als ik ziek ben krijgt mijn man (of wie dan ook) geen verlof om voor de kinderen te zorgen, maar om voor mij te zorgen. Als je dus van huis bent om te revalideren is de zorg voor de zieke er niet.

 • toosjetoosje Gebruiker
  Dacht ook dat het niet kon hoor. En hij heeft maar tien dagen of zo. Dus schiet niet op. Maar we kunnen het regelen met betaalde oppas en man tijdelijk uit de ploegen. Kost wat maar goed, heb er alles voor over om te verbeteren.
  Het is wel lastig dat die wachtlijst zo lang is. Nu de beslissing is genomen wil ik liefst zo gauw mogelijk. Minder tijd om te piekeren en me druk te maken hierover.
  Ben zo niet mezelf door het ziek zijn en gebrek aan energie. Tijd voor actie!

  Op mijn werk werd ik vandaag goed gesteund en kon mijn verhaal doen. De bedrijfsarts kon ook niks anders meer zeggen dan... doen wat je kunt en we horen wel weer. Is nogal een hork dus zie steeds tegen een gesprek op.
 • Oldie1Oldie1 Gebruiker
  toosje schreef: »
  Vandaag bij de longarts geweest en ze wil dat ik ga nadenken over longrevalidatie.
  Haar eerste keus is heideheuvel. Dit is echter voor mij best ver weg zo'n 200 km. Ik woon op nog geen 20 km van beatrixoord. Volgens longarts zou heideheuvel beter zijn en beatrixoord tweede keus. Binnenkort gesprek met longverpleegkundige hierover. Ik heb twee jonge kinderen en een man die in ploegen werkt. Hoe moet ik dat allemaal gaan realiseren.
  Als ik geen kinderen had gehad dan hoefde ik er niet eens over na te denken.
  Ik wil graag verder met leven ipv stand overleven wat ik nu doe.
  Ik schrijf het hier op in de hoop ervaringen te lezen om de beste keus te maken. Ik heb wel al veel positieve berichten over heideheuvel gelezen.

 • Oldie1Oldie1 Gebruiker
  Beste Toosje
  Sinds kort doe ik longrevalidatie in het Meander Ziekenhuis in Amersfoort. Ben zeer tevreden over de begeleiding aldaar, Heel persoonlijk en vakkundig. Ik weet niet waar je woont maar dat is echt een aanrader
 • toosjetoosje Gebruiker
  Ik woon in Groningen. De aanvraag is inmiddels de deur uit. Moest nog een histamine test weer. Maar ook die test liet zien dat het nog niet goed gaat. Nu maar wachten op een oproep
 • toosjetoosje Gebruiker
  De vragenlijsten zijn binnen! !! Meteen ingevuld en op de post. Spannend!
 • toosjetoosje Gebruiker
  De datum voor observatie is bekend! 11 januari. Het komt nu dichtbij...
 • Goedemorgen toosje
  Zelf de observatie gehad vorige week in heideheuvel ik word opgenomen voor 10 weken we gaan er voor en laat gewoon alles over je heen komen zijn allemaal super lief daar
 • Zelf heb ik heel wat mensen gesproken daar en waren allemaal zeer positief en kreeg zelf ook een zeer goede indruk hoor
 • toosjetoosje Gebruiker
  Wat fijn te lezen stefanie. Weet je al wanneer de opname is?
Log in of Registreer om te reageren.