sporten en astma

16-08-2015 om 07:13 uur

Beste lezers,
Ik heb inspannings astma en niet allergische astma. Ik wil gráág gaan sporten. Ik heb 0,0 conditie en 25 kilo overgewicht. Voeding ga ik aanpakken samen met een healthcoach. Fitnissen wil ik bij basic fit gaan doen.( is bij mij op de hoek en kost niet veel!)
Heeft iemand van jullie misschien een basis trainingsschema om langzaam de spierkracht en conditie op te bouwen? Eventueel ook nog andere tips & tricks waar ik mee geholpen zou zijn?
Alvast bedankt en een fijne dag nog!
Warme groet,
Sky.

Login of registreer om te reageren
16-08-2015 om 09:46 uur

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen, ik heb veel baat bij:

- lopen op de crosstrainer. Beginnen met 10 minuten en dan langzaam opbouwen. Inmiddels loop ik nu meer dan een uur op dat ding op behoorlijke belasting. keertje of 3 per week. Zorg dat je boven de 20, of beter nog, 30 minuten per keer komt.
- 2x per week krachttraining. Daarvoor zijn verschillende apparaten. Per keer verschillende spiergroepen trainen. Ook voorzichtig beginnen, niet te zwaar, en concentreer je op herhalingen. 3 setjes van 12, of 4 van 8.

Maar de beste en snelste manier om je conditie te verbeteren is interval training, deze kun je wat zwaarte betreft helemaal op je eigen conditie afstemmen. Als je dit schema 3x per week doet, gaat je conditie met sprongen vooruit:
- 2 minuten maximaal
- 1 minuut rust
en dat 7x herhalen. Dan ben je in totaal maar 20 minuten bezig. Omdat je maximaal gaat ten opzichte van wat je kan ga je vanzelf vooruit. :) Voordeel: de vetverbranding gaat hiermee 24-48 uur door.

Stel geen te hoge doelen! Je gaat geen kilo's per week verliezen. Met 7x per week sporten kom ik niet verder dan 1 kilo per maand afvallen, maar dat is dan wel heel structureel! Hou er rekening mee dat je het heel lang moet volhouden om echt resultaat te bereiken. De combinatie met een goed eetpatroon (met nadruk geen dieet!) gaat je helpen.

Sterkte en succes!

Login of registreer om te reageren
16-08-2015 om 19:22 uur

Mijn tip zou zijn, zoek begeleiding. Ga sporten met een fysiotherapeut of een goede sportinstructeur en pas als je zelf goed weet wat je grenzen zijn en hoe je je schema moet aanpassen en hoe je moet anticiperen op slechtere periodes, ga dan pas sporten bij basic fit. Het kost je dan wel meer geld maar het levert je waarschijnlijk wel meer resultaat en minder frustratie op.

Login of registreer om te reageren
23-08-2015 om 17:41 uur

Hoi sky ik ben zelf medische trainer personal coach mijn specialisatie is long en hart en obesitas! Waar zit bij basic fit? Stuur mij anders even een mail info@fitbymano.nl

Login of registreer om te reageren