april 2015 - Het belang van goed inhaleren

31-03-2015 om 13:44 uur

Het belang van goed inhaleren

Maar liefst zeven op de tien mensen met een chronische longziekte maken fouten bij het inhaleren. Hierdoor profiteren ze niet optimaal van de medicatie. Elk type inhalator: verstuiver, vernevelaar of poederinhalator is anders. Elk soort inhalator heeft zijn eigen ‘gebruiksaanwijzing’. Laat daarom elk jaar je inhalatietechniek controleren door je longverpleegkundige, huisarts, praktijkondersteuner of apotheker.

Enkele tips:

                               
Inhaleer jij wel op de juiste manier? Krijg jij ieder jaar opnieuw instructie?

Login of registreer om te reageren
31-03-2015 om 15:38 uur

bij de aerochamber mag je wel afspoelen met water, lees de gebruiksaanwijzing:

1 Verwijder het achterstuk. U kunt het voorstuk loskoppelen door de voorzetkamer te draaien, zoals boven weergegeven.
2 Laat de delen 15 minuten weken in een milde oplossing van vloeibaar afwasmiddel en schoon, lauwwarm water. Beweeg ze voorzichtig heen en weer.
Spoel de delen met schoon water af. Of plaats de delen in het bovenste rek van een vaatwasser. Controleer of het product stevig rechtop staat, zoals afgebeeld.
Gebruik het normale programma of een programma bij lage temperatuur. Maak geen gebruik van een eventueel extra droogprogramma. Verwijder het product uit de vaatwasser nadat de reiniging is voltooid. De AeroChamber mag niet gekookt of gesteriliseerd worden.
3 Rechtop laten drogen aan de lucht. Niet droogwrijven. Zorg ervoor dat de onderdelen goed droog zijn voordat u ze weer in elkaar zet.
4 Zet het product weer in elkaar door het voorstuk op het uiteinde van de voorzet­kamer aan te brengen en stevig te draaien totdat het onderdeel goed vastzit.
5 Zorg ervoor dat de opzetgeleider op het achterstuk één lijn vormt met de Flow-Vu-indicator, zoals aangegeven. Druk stevig aan om het achterstuk te bevestigen.

Login of registreer om te reageren
31-03-2015 om 16:00 uur

Dat ligt er ook aan welke variant van de aerochamber je hebt (de allernieuwste of een oudere variant).

Login of registreer om te reageren