Aankomen van astma medicatie

De titel zegt het al! Zijn jullie bekend hier mee dat jullie inderdaad ook gewichtstoename kregen na gebruiken van astma medicijnen, ik ben er wel van aangekomen terwijl ik heel gezond en goed eet en nog steeds veel sport herkennen jullie dit?

Reacties

 • daysydaysy Gebruiker
  Het ligt eraan welke medicijnen je krijgt van prednisolon is dit bekend.

  Blije dag Daysy
 • ManoMano Gebruiker
  Hai!

  Alvesco 80 mg hele lage dosering maar toch gevoelig denk ik er voor, prednison gebruik ik niet
 • BiancaMBiancaM Gebruiker
  Hallo,

  Het is wel een hele late reactie, maar ik ben enorm aangekomen van symbicort (30 kilo in twee jaar, geen enkele andere veranderingen in eten/bewegen). Als je een beetje rond kijkt op internet dan zijn er wel meer mensen die dit melden bij verschillende astma medicijnen. Hoe gaat het nu met jou? Heb je nog een medicijn gevonden waar je dit probleem niet bij hebt?

  Groetjes,
  Bianca
 • troeltjetroeltje Gebruiker
  Hoi ik gebruik net als BiancaM symbicort en ben ook behoorlijk aangekomen. Heb 20 juli weer een gesprek met de longarts en vraag dan om een ander medicijn.
  Groetjes Erika
 • BiancaMBiancaM Gebruiker
  Dag Erika,

  Wat vervelend dat jij hier ook last van hebt. Jammer genoeg wordt ik toch altijd weer terug op symbicort gezet als het wat minder goed gaat, waardoor het gewicht verliezen langzaam gaat. Zou je me alsjeblieft kunnen laten weten wat de longarts als advies geeft? Ik moet namelijk 1 september weer naar de longarts en wil toch wel graag weer van die symbicort af.

  Groetjes,
  Bianca
 • bianca1961bianca1961 Gebruiker
  ik gebruik alvesco 160 dan heb ik dat ook dat mijn gewichtstoename meer wordt
 • ThirzaThirza Gebruiker
  Veel longpatiënten zijn te mager en moeten aan de bijvoeding.
  Ik heb helaas ong. 5 kilo die ik er niet afkrijg. Maar dat zie ik dan maar als een luxeprobleem.
  Ondervoed zijn is erger en ongezonder, dan iets overgewicht, maar het moeten natuurlijk geen 30 kilo worden.
  Je gewicht is helaas niet alleen een kwestie van eten en bewegen.
 • petra64petra64 Gebruiker
  Ik reageer maar even op dit oude topic. Ook ik ben aangekomen van de astma medicatie. Vorig jaar ben ik om deze reden overgestapt van van Foster naar Symbicort. Het gevolg: nog anderhalve kilo erbij :). Ik ben op zoek gegaan naar extra info. Het blijkt dat het aantal vetvellen toeneemt door de medicatie. Zie https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180404093920.htm De onderzoekers geven aan dat je wat dit betreft moet zorgen voor een medicijnloze periode in de nacht, moet wel kunnen met je astma natuurlijk.
 • marlenmarlen Gebruiker
  Het zal per mens verschillend zijn.
  Ik viel alleen maar af met Symbicort, terwijl mijn BMI toch al te laag was.
 • lokoslokos Gebruiker
  BiancaM schreef: »
  Hallo,

  Het is wel een hele late reactie, maar ik ben enorm aangekomen van symbicort (30 kilo in twee jaar, geen enkele andere veranderingen in eten/bewegen). Als je een beetje rond kijkt op internet dan zijn er wel meer mensen die dit melden bij verschillende astma medicijnen. Hoe gaat het nu met jou? Heb je nog een medicijn gevonden waar je dit probleem niet bij hebt?

  Groetjes,
  Bianca

  Ik zie net je post.
  Ik ben een 10 kilo bijgekomen (op een 1,5a2 jaar) sinds ik met symbicort gestart ben.
  Al geef ik toe dat ik minder sport door last van mijn benen, maar ik ben van nature vrij mager en kom niet snel bij. Dus ik vind het toch opvallend dat ik 10 kilo ben bijgekomen.
 • Marleen1984Marleen1984 Schrijver
  Ja, helaas wel!!! Ik ben in 5 jaar tijd ruim 20 kilo aangekomen en het eraf krijgen is één groot drama.

  Momenteel ben ik heel erg zoekende wat ik nog kan doen om van de kilo's af te komen. Artsen zeggen "als je afvalt zul je je veel beter voelen", maar niemand verteld me hoe ik het moet doen. Ik let heel erg op mijn eten, snoep zelden en er gaat geen grammetje af. Zo ben ik vorige week 1100 gram afgevallen en vanmorgen stond ik er weer op en zat het er op 200 gram na, allemaal weer aan. Ik kon wel janken en heb dit uiteindelijk ook maar gedaan.

  Of het alleen door de astma medicatie komt, of dat het een combinatie van de de medicijnen en het minder (makkelijk) gaan bewegen door de astma, geen idee...
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Ben je al bij een dietuste geweest marleen? Mij heeft het goed geholpen, word ook dik van de midicatie
Log in of Registreer om te reageren.