wat doe je als de baas je niet gelooft

Ik werk in de ggz. Sinds een jaar wordt er bij ons dettol gebruikt. Ik heb aangegeven dat ik er niet tegen kan en hield in het begin iedereen hier rekening mee nu is er 1 collega die dit onzin vindt en het express in grote hoeveelheden neer strooit. Hierdoor ben ik zo benauwd geworden dat ik me ziek heb gemeld en weg ben gegaan en ben in het ziekenhuis behandeld. Dit was 29 aug. Hierna ben ik moe gebleven en benauwerig maar meer alsof er een band om mijn borst zit. Ook een vakantie heeft niet geholpen goed te herstellen. Toen ik 3 weken gelden een verkoudheidje kreeg liep het mis en belande ik weer in het ziekenhuis. Nu ben ik anderhalve week thuis en hoorde ik gisteren dat men de astma toeschrijft aan het feit dat ik wel een persoonlijkheidsstoornis zal hebben. Het is aanstellerij van dettol kun je geen astma aanval krijgen. De arbo arts wil dat ik me laat testen op welke stofjes ik allemaal allergisch ben maar daar beginnen ze niet aan. Volgens de longarts kan dit niet en is dit martelen. Scherpe luchtjes moet volgens hem volstaan. Alle gegevens die de huisarts doorspeelt zijn onvoldoende. Ik heb me nu nog ziek gemeld omdat ik nog steeds erg moe ben ook van de prednison en mogelijk van de alvesco en nog steeds kortademig ben bij inspanning en verkouden. Normaal zou ik al lang weer zijn gaan werken maar er wordt nog steeds dettol gebruikt. Hoe gaan jullie hiermee om en moet ik niet toch weer gaan werken?
Ga naar laatste reactie«1

Reacties

 • SolsticeSolstice Gebruiker
  Hoi Caroline, wat een vervelende situatie!

  Volgens mij zijn er veel mensen met astma die last hebben van schoonmaakmiddelen. Misschien helpt het om je collega's wat voorlichtingsmateriaal over astma de te laten lezen, hier kun je bijvoorbeeld een tekst vinden die speciaal over astma en geuren (ook schoonmaakmiddelen) gaat. Op de website van het Longfonds kun je ook verschillende folders over astma aanvragen.

  Ik vind het echt vervelend voor je dat je zoveel onbegrip ervaart van je collega's. Als je zelfs in het ziekenhuis bent opgenomen dan lijkt het me ook voor mensen die niets van astma weten toch wel duidelijk dat je je niet aanstelt.
 • hortahorta Gebruiker
  Precies, wat een raar gedoe! En wat ontzettend naar voor je. Als je niet kunt werken: gewoon ziek melden, je hebt niet veel keuze, en je hebt de steun van je huisarts, je longarts en je ziekenhuis opname. Daar kan de GGZ toch niet om heen?

  Heb je al contact opgenomen met je vertrouwenspersoon binnen de GGZ? Wat er gebeurd is valt onder pesten, en dat valt onder de vertrouwenspersoon. Hoe reageert de leidinggevende (of de leidinggevende van de leidinggevende) er op?
 • TeeWeeTeeWee Gebruiker
  Hallo Caroline400,

  Je had de zoekfunctie van dit forum zeker nog niet gebruikt met als zoekwoord Dettol.
  Hier staat jouw antwoord, print het uit en laat het aan je baas zien.

  http://www.longforum.nl/index.php?topic=15576.msg353718#msg353718<br />

  Heel veel succes hiermee,

  TeeWee
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Het longfonds heeft zo'n klein informatieboekje met daarin een pagina met een overzicht van dingen waar mensen met astma last van kunnen hebben. Dat was voor mijn omgeving een enorme eye opener. Mijn collega's begrepen op een gegeven moment dat chloor en wc-verfrisser een probleem was maar dat hun parfum, Ajax-allesreiniger en tinner dat ook was, dat was nieuw voor ze en niet eens onwelwillendheid. Mijn bedrijfsarts heeft in het verslag naar mijn teamleider geschreven dat ik niet mag werken met prikkelende stoffen of temperatuurwisselingen (in het geval van mijn werk ivm koel- en vriescel). Mijn teamleider heeft samen met mij een plan van aanpak geschreven voor het UWV en daar staat ook in dat ik niet met prikkelende stoffen hoef te werken. Ik neem aan dat jouw bedrijfsarts ook begrijpt dat dat voor jou niet te doen is zonder dat je daarvoor een of andere provocatietest moet ondergaan. Ik zou gewoon eens vragen of ze het zwart op wit op papier kan zetten.
 • caroline400caroline400 Gebruiker
  Mijn collega's heb ik al heel wat verteld. Resultaat ze lachen zich rot. De teamleider en hoofd denken dat het psychisch is. De vertrouwenspersoon? De collega die dit veroorzaakt heeft heeft me vervolgens vals beschuldigt van mishandeling. Ik ben 50 geworden zonder ooit een tik uit te delen. Vrijdag mocht ik voor de klachtencommissie verschijnen en hoorde ik nogmaals dat men twijvelt aan het astma verhaal ondanks dat ik daar ook kortademig was. Bordeline met theatrale trekken noemden ze me. En dan ook nog dat ik geen verantwoordelijkheids gevoel heb. Had zoiets van hoe kan ik dan al 5 jaar in mijn eentje de verwenzorg leiden overal sponsors vandaan halen en activiteiten ontplooien voor 500 mensen waar ik maar 1 dag in de week voor krijg om dat te realiseren?? Over 2 a 3 a 4 weken krijg ik de uitslag of ik veroordeeld wordt. Heb ze al gemeld je mag alles vinden maar als ik schuldig wordt bevonden aan mishandeling dien ik een tegenaanklacht in wegens smaad en laster. En dit werkt ook niet mee dat ik me minder kortademig voel. Maar ik ben zo blij hier te zijn waar ik wel gelooft wordt. Dat stuk ga ik zeker vinden van de dettol en printen. Dank jullie wel.
 • SolsticeSolstice Gebruiker
  Juist mensen die in de GGZ werken zouden moeten weten dat niet alles aan de buitenkant te zien is! (En ik hoop maar dat die collega's van je normaal wat zorgvuldiger te werk gaan als ze een diagnose moeten stellen :X )

  Het lijkt me belangrijk dat je goed in de gaten houdt wat op dit moment jouw plichten zijn omtrent re-integratie, ik geloof dat de regeling waarin dit allemaal is vastgelegd de wet poortwachter heet. Zorg dat dat je alle richtlijnen opvolgt zodat je werkgever jou in elk geval niets kan verwijten.
  En verder zou ik overwegen om als je je weer wat beter voelt op zoek te gaan naar een andere baan. Ik ken nu natuurlijk maar één kant van het verhaal, maar dit klinkt niet als een werkplek waar ik naar terug zou willen.
 • spesveraspesvera Gebruiker
  Waar ik al bijna mijn hele leven als longpatiente tegenaan loop is het vooroordeel en ongeloof van de mensen in mijn omgeving met wie ik te maken heb ; werkgever(S), afdelings e.a. managers, voorlieden, collega s en anderen die je dan verwijten dat je zeker geen zin hebt om te werken of dat je er wel gezond uitziet maar zodra je iets moet doen wat je niet aanstaat ineens last hebt van adem tekort enzo,  dit is me al zo vaak verweten terwijl de huisarts  zelf contact opnam met de werkgever om te vertellen dat ik echt ziek was, de ene leidinggevende gelooft het dan weer wel maar stuurt je naar een collega leidinggevende die dan weer niet gelooft dat je werkelijk ziek bent en zegt dat het vast tussen de oren zit of geen zin om te werken ! Keer op keer moeten uitleggen wat je mankeert en hoeveel pijn en last je daarvan hebt maar toch probeert te werken maar dat niet gewaardeerd zien is doodvermoeiend ! totdat ze(de werkgevers en leidinggevenden) het zelf krijgen blijven ze je het leven zuur maken met hun rotopmerkingen, foute werkzaamheden (want omdat je niet geloofd wordt laten ze  je werken in een  stoffige of koude omgeving waardoor je je nog zieker en benauwder gaat voelen en doodmoe van ellende probeert thuis te komen-uitzonderingen daargelaten)  ! MOEDELOOS en intens verdrietig wordt ik hiervan !!!
 • aboabo Gebruiker
  Als de situatie zo is, zou ik helemaal niets meer vertellen. Je bent je collega´s geen verantwoording verschuldigd. Die ene collega probeert dus alles tegen je te gebruiken, wat je ook zegt. Dus heeft het geen zin.

  De medewerking heb je in eerste instantie nodig van de bedrijfsarts. Bijzonder vreemd dat hij niet in het verhaal meegaat dat je niet tegen bepaalde luchten kan. Wat moet je dan nog meer doen dan je longarts contact laten opnemen? Verklaring van je longarts zou toch voldoende moeten zijn. Ik vind het niet heel veel wat je vraagt, het gaat alleen om het vermijden van die lucht.

  Zou de bedrijfsarts wel tevreden zijn met een histamine-provocatietest? Die zou je hooguit nog wel kunnen doen, via de longarts. Maar het zou toch niet nodig moeten zijn?
 • caroline400caroline400 Gebruiker
  die histamine provocatie test heb ik 4 jaar geleden al gehad maar neemt ze geen genoegen mee zucht. Ik heb maar besloten thuis te blijven tot ik helemaal 100 procent beter ben en als ze de dettol en alcohol blijven gebruiken dan zit ik veel vaker in de ziektewet. Een andere baan is momenteel erg lastig te vinden gezien er allemaal herplaatsers zijn die voorrang krijgen. Ik volg netjes de lijntjes van het ziekzijn. ik heb maar 1 wens. Laat astma ooit gewoon aan de buitenkant te zien zijn. Ik wordt hier vreselijk verdrietig van.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  En zo'n second opinion/deskundigen oordeel van het UWV?
 • caroline400caroline400 Gebruiker
  Ja dat kan dan ook nog,. Vanmorgen vroegen ze zich af of ik zo langzamerhand niet een uurtje koffie kon komen drinken. Heb ze vriendelijk gemeld op de oproep van de bedrijfsarts te wachten en dat ik komende maandag eerst naar de huisarts moet een daarna weer bel. Voel me wel wat beter maar hoe lang duurt het voor je weer kan douchen zonder erna uitgeteld te zijn. Door het huis te kunnen lopen zonder dat je buiten adem raakt. Dat stoort mij giga. Ik heb best zin om naar het werk te gaan want ik mis mijn patientjes maar ik voel me gewoon moe en zo vreselijk niet fit. Hoe zit dat bij jullie?
 • MillyMilly Schrijver
  op 1416830181:

  Ja dat kan dan ook nog,. Vanmorgen vroegen ze zich af of ik zo langzamerhand niet een uurtje koffie kon komen drinken. Heb ze vriendelijk gemeld op de oproep van de bedrijfsarts te wachten en dat ik komende maandag eerst naar de huisarts moet een daarna weer bel. Voel me wel wat beter maar hoe lang duurt het voor je weer kan douchen zonder erna uitgeteld te zijn. Door het huis te kunnen lopen zonder dat je buiten adem raakt. Dat stoort mij giga. Ik heb best zin om naar het werk te gaan want ik mis mijn patientjes maar ik voel me gewoon moe en zo vreselijk niet fit. Hoe zit dat bij jullie?


  Heel veel sterkte meid! k Hoop dat ze op je werk snel ophouden je zo op te jagen!
 • NoordelingNoordeling Gebruiker
  Ik heb een 6 bazen versleten  .   2 moesten mij wel ontslagen omdat ik dus gewoon te ziek was en het werk niet meer kon doen dat ware de naweeën van  ex bazen  .  Had er een die wel begrip had maar die ging rentenieren  . De andere 3 waren die het geen moer kon schelen en weg stuurden of pesten omdat ik steeds zieker werd .

  Ik heb uit dat alles maar een goede les geleerd ..  Had de Vakbond veel eerder moeten inschakelen .
  Had dan wel eerder ontslag gekregen of genomen . Maar goed zit nu 80/100 afgekeurd bij huis . En werd 100% arbeidsongeschikt verklaart . Dus uiteindelijk had ik mij er zelf mee .


  Als werknemer heb je het maar makkelijk als je ziek bent kun je je maar ziek melden ...
  Dat hebben er heel wat werknemers moeten horen .Ook ik !
  Ik heb ze de mond gesnoerd met de opmerking dat ik maar een middel heb om geld te verdienen en dat is mijn lichaam .  Als dat stuk is zijn mijn inkomsten weg , hij vervangt dat lichaam gewoon is mij vergeten . Maar dat lichaam is voor mij niet te vervangen ! Ik heb ze alle 3 met een rood gloeien hooft zien weg lopen . Ik heb de laatste zelfs mee gegeven dat hij  nu beter om kon draaien en weg lopen . De vakbond was onder weg .... dat is de enige die mij nooit weer vergeet . Zou een laster campagne in zetten maar draaide om als een blad in een  boom . Dat was een helaas te late les

  Niet op aan laten komen vakbond in schakelen ! Beter werkeloos bij huis als afgekeurd !
  Ik ben zaterdag met de kleine meid naar de Sint wezen kijken .. Moet daar van de week voor boeten hoest mij  kapot .Die ex bazen die net zo lang zeurden tot ik maar weer te vroeg aan het werk ging zijn mij vergeten .  Laat jou dat niet over komen .  
 • caroline400caroline400 Gebruiker
  Weet je ik ben heel blij met alle verhalen het betekend dat ik me niet zo alleen voel staan.Aan de andere kant is het te triest voor woorden dat het zo gaat. Als ik de folders bij de apotheek zie met astma of copd sta je niet alleen denk ik jawel hoor op het werk ben je er dodelijk eenzaam mee. Vanmorgen te horen gekregen dat ik een oproep krijg van de bedrijfsarts. Prima.Volgende week moet ik komen koffie drinken op de werkvloer om niet de band te verliezen ook prima. Mag je de bedrijfsarts weigeren je ziekenhuispapieren te overhandigen? Zij heeft al eerder laten zien haar beroepsgeheim niet serieus te nemen is een vriendje van mijn leidinggevende en ik vertrouw haar voor geen meter. Ook al heeft ze eerder buiten mijn weten om geprobeerd info los te peuteren en een behandeling ter discussie te zetten. Gelukkig was de arts toen met vakantie maar juist aan haar heb ik geen enkele behoefte om info te verschaffen verder.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Stap naar het UWV als je zulke nare ervaringen met je bedrijfsarts hebt, daar zijn ze voor! Jij moet toestemming geven om medische gegevens te delen en je mag je arts ook vragen om alleen de vragen te beantwoorden die ze stelt en om niet je hele dossier door te sturen. Ook moet de bedrijfsarts medische gegevens apart vermelden van je arbeidsbelastbaarheidsinformatie omdat medische gegevens niet met je werkgever gedeeld mogen worden.
 • NoordelingNoordeling Gebruiker
  Bedrijfsartsen kunnen ook een groot probleem zijn .. In dit geval lijkt mij het belangen verstrengeling .
  Als mij dat zou over komen ging ik geloof ik aangifte doen . Het is een arts en dat beroepsgeheim is een eed .

  Mijn Bedrijfsarts liet mij naar Utrecht komen ( van af noord oost Groningen )  . En ik had een longontsteking !Maar dat MOEST !  Na dat ik de vakbond had gebeld kreeg ik een telefoontje dat ik terecht kon in Arnhem .. Niet komen betekende werkweigering en opstaande voet ontslag . Tja .. scheelt 10 minuten? Maar goed ik was het zat mijn eega heeft mij er heen gereden . Had der halve weg wel spijt van want werd echt dood ziek . Een keer voor de zeer arrogante arts melde die dat ik duidelijker moest praten  .. en toen voegde ik er aan toe dat het wellicht beter was ter plek te stikken . Ik had zo gigantisch benauwd dat ik amper kon praten ! En had echt een hoop pijn .  2 uur rijden en heb 2 uur in de wacht kamer gezeten . Mijn eega had het Spaans benauwd , die zag mij steeds zieker worden .

  Niet dat hij zich er veel van aan trok kreeg een preek over dat hij niet naar elk toe kon rijden . Week later weer voor  onderzoek naar ziekenhuis . Ging hele maal niet goed dus !! De longarts was echt boos . En heeft een pittige brief naar de bedrijfsarts gestuurd ! De man was er aardig van onderste boven . Heb er niet weer heen gemoeten . Toen ik mijn ziektewet geld moest hebben heeft men dat nog effen tegengehouden  . Ik kreeg te horen dat men blijk baar boos op mij was . Na 4 maand heb ik mij echter effen heeeeel boos gemaakt . En dag later had ik mijn geld .  Het is jammer maar alleen met een grootte mond kon ik mijn recht halen .

  Dat heel Arbo gedoe is een grootte mislukking ! Zijn er alleen voor de baas lopen over lijken denk ik wel eens . Dik koorts advies niet naar buiten van een longarts .. en je toch nog 4 uur laten rijzen ? O je kan niet rijden kom je met de Trein ? dat zijn geen artsen dat zijn beulen . Die staan je naar je leven .

 • tessa1975tessa1975 Gebruiker
  Wat een vervelende situatie. De emoties en stress die hierbij komen kijken zijn ook niet echt bevordelijk voor je astma.
  Als je en met je werk en de bedrijfsarts problemen hebt zou ik het UWV inschakelen en misschien heeft je (huis)arts ook nog tips.
 • SpiritSpirit Gebruiker
  Hallo Caroline,

  Wat ben je in een vervelende situatie terecht gekomen.
  Ik begrijp dat je wil en en kan werken mits je collega's enigszins rekening met je houden.
  Het lijkt eigenlijk meer op pesten.

  Iedere werkgever heeft een arboarts maar  ook een arbodienst.
  Iedere werkgever in Nederland moet dit volgens de wet verplicht geregeld hebben voor zijn werknemers.
  De arbodienst houdt zich onder andere bezig met gezondheid op de werkvloer.
  Denk aan eisen waaraan een werkruimte moet voldoen. Discriminatie, pesten, geweld enz.
  Volgens zover ik het weet is de arboarts niet bij deze onderwerpen betrokken. Hij/zij is alleen voor de zieke werknemers.

  Wanneer er zich een incident voordoet kun je dit melden bij de arbodienst. Meestal via een speciaal formulier.
  Wanneer je wilt dat het incident besproken wordt kun je dit aangeven. Meestal neemt het bedrijfsmaatschappelijk werk dan contact met je op. Samen bespreek je het probleem en vooral de oplossing.

  Ook kun je zelf een afspraak maken met het bedrijfsmaatschappelijk werk, buiten de arbo om. Gewoon om goede begeleiding te hebben zodat je aan het werk kunt blijven op een voor jou gezonde manier.

  Blijf vooral in gesprek met je collega's. Leg het desnoods iedere keer weer uit en geef je grenzen aan. Geef anders tijdens een overleg eens voorlichting over astma en laat ze het zelf een momentje ervaren met het welbekende rietje en wasknijper op de neus.
  Infomateriaal te verkrijgen bij het longfonds.

  Zelf heb ik gemerkt dat duidelijkheid geven over wat ik wel en niet kan echt helpt. Natuurlijk is het niet leuk om iedere keer met je eigen niet kunnen geconfronteerd te worden. Aan de andere kant is er vaak nog genoeg werk dat ook gedaan moet worden wat je wel kan. Het is een kwestie van een andere werkindeling maken met je collega's.
  Ook heb ik ontdekt dat er meer mensen rondlopen met gezondheidsproblemen dan je zo denkt. Begrip tonen voor de ander geeft weer begrip terug.
  Wanneer het bij mij weer eens verkeerd gaat komt het grote hoesten. De mensen waar ik minder contact mee heb zeggen dan zo jij bent verkouden. Ik zeg dan maar: ja hè.
  Wanneer ik steun nodig heb zoek ik een collega op waarvan ik weet dat die kan luisteren.
  Dat "lucht" lekker op.

  Het is niet altijd gemakkelijk maar probeer het goed te regelen dat geeft duidelijkheid en rust.

  Groetjes.

  Spirit • caroline400caroline400 Gebruiker
  Dank jullie wel. Ik geef al heel veel uitleg vooral de laatste tijd en er komen vragen waar koop jij parfum. Niet dus ik ga geen parfumerie binnen en als ik wat nodig heb bestel ik veel online. Het levert alleen maar gelach op en ik schaam me. Het is ook ik werk erg hard en heb sinds ik op deze afdeling nooit ergens last van gehad dus zij kennen mij niet als degene met astma behalve als degene die niet zo goed tegen scherpe luchtjes kan. En ja het is puur pest gedrag. Deze collega heeft al een collega van mij in haar plaatje van pesten en beschuldigt deze al jaren van diefstal en betrekt hier ook patienten in. Ze is van verschillende afdelingen afgetrapt wegens onwerkbare situatie. 1 collega vroeg ze wat klusjes te doen bij haar thuis vervolgens had hij haar aangerand zogenaamd maar was wel zijn baan kwijt. En ik ben de volgende. Dat zo iemand niet ontslagen wordt is voor veel mensen ook niet te begrijpen. Ik heb de medische gegevens van alle jaren van de huisarts boven water maar ik vertik het nu om de ziekenhuis gegevens te overhandigen. Ze geloven me niet en in de ziekenhuis gegevens staan dingen die ik verteld heb waarvan ik absoluut niet wil dat ze dat bij mijn werkgever weten. De huisarts papieren en de uitslagen van het longonderzoek van het ziekenhuis moeten voldoende zijn. Eigenlijk ben ik boos maar ben er ook te moe voor.
 • SpiritSpirit Gebruiker
  Hallo Caroline,

  Zo te lezen heeft het meer te maken met de werksfeer op de afdeling.
  Waar men weinig respect lijkt te hebben voor elkaar.
  Zoek uit waar je terecht kunt met je vragen in de organisatie. Ondernemingsraad/vertrouwenspersoon? Is er een pestprotocol? Probeer het zakelijk te houden.
  Overleg met je huisarts of hij iemand weet die je kan begeleiden in dit proces. Psycholoog/maatschappelijk werk?

  Zoek uit wat je rechten en plichten zijn. Lees de CAO na. Ben je lid van een vakbond. Ook zij hebben veel kennis.
  Wanneer je geen lid bent dan kun je op hun site veel lezen over allerlei zaken waardoor je zelf ook wat steviger in je schoenen komt te staan.

  Sterkte met puzzelen.

  Groetjes,

  Spirit
 • aboabo Gebruiker
  Als bedrijfsarts echt medische informatie heeft doorgespeeld aan je leidinggevende, kun je een klacht indienen. In die klacht kun je ook vragen om een andere bedrijfsarts.

  Vakbond is ook altijd handig.

  Vervelende situatie, sterkte!
 • NoordelingNoordeling Gebruiker
  Caroline .. Heel herkenbaar alle maal . Ik vond het verschrikkelijk toen ik afgekeurd werd maar heden ten dage kan ik zeggen at het ook heel veel rust met zich mee bracht . "Je moet in over leg blijven " Ik ben zwaar allergisch voor dat soort woorden . In een zo goed als perfecte Utopia werkt dat maar in de realistische wereld brengt het je alleen maar meer problemen . En ik ben ervaring deskundige .. 25 jaar lang in over leg .... Brengt NIKS . 

  De Homo sapiens word geacht beschaaft te zijn maar ook dat is weer een gedachtegang die in een realistische wereld geen stand houd . De mens zit nog vol met dierlijke instincten bij de een helaas meer als de ander. En de grootste beesten hebben het nog altijd voor zien op de zwakkeren . Daar is niet mee te "overleggen" . Maar ook de gehele  werkt vloer is het nog altijd het recht van de sterkere . 

  In overleg blijven betekend nog meer vernederingen nog meer kleineringen . Het helpt alle maal niets nada en is gewoon een slechte raad .  IK had liever dat men dan een hekel aan mij had . En pakte ze nog harder terug . 25 jaar geouwehoer over mijn gezondheid ..  Zo een complete 0 uit mijn jeugd meende op de werkvloer mij eens te kakken te zetten over het ongeluk wat ik op mijn 7de had .Die heb ik zo op de kast gejaagd dat hij mij wou slaan . Helaas deed die dat niet .... want ik verzeker je die ging de bak in .

  Als je dat al niet bent onmiddellijk lid worden van een vakbond . Raadgevers daar binnen waren meer mensen van de realiteit en niet geschoolde psychologen die totaal los stonden van de realiteit . Ik heb samen met hun voor een rechter gestaan . Der was weinig te winnen . Maar de "BAAS" zweette peentjes . En heeft toch een best dauw gehad . WRAAK !!  het smaakt dan zo zoet !  En zo lang niet op gelost is gewoon thuis blijven . En als de opmerkingen te bond worden aangifte doen . Links of recht om de klos ben je en blijf je . Maar een aantekening in je strafblad geeft nog wel een inpakt .

  Strekte .. wil je wel vertellen dat al dat overleg gaat helpen maar ik wil geen leugenaar zijn .
  Ik ben 50 en droom nog wel een van die jaren . Het bracht mij zelf in geestelijke nood .
  Tot dat ik een van de gasten aan vloog en hij nu ver bij mij uit de buurt blijft . Die aanval heb ik heel zorgvuldig voor berijd . Hij heeft een bloed hekel aan mij maar is voor al nu bang . Dit was geen collega maar een buurt genoot  . Jaren lang over leg met zo een gast wat ooit een goede vriend was bracht niks . De vuist die hem net miste maakte meer impact .  Daarna wat waarschuwingen van omstanders en probleem op gelost . Op mijn laatste werkvloer ging dat helaas net zo . 
 • SpiritSpirit Gebruiker
  Beste allemaal,

  Wat hebben we toch verschillende ervaringen in reactie op onze longproblemen.
  Ik heb me in m'n leven verschillende keren aan mijn lijf moeten aanpassen en ook oplossingen gevonden.
  Qua levensstijl en werkgevers. Dit gaat niet van zelf. Het vergt veel inzet van jezelf, behandelaars en medewerking van collega's en werkgevers.

  Het gipsen been is nog steeds een heerlijk bewijs. "Helaas" hebben wij dat niet.
  Soms begrijp ik ook niet waarom mijn longen dwars liggen, hoe kan iemand die er helemaal niet mee bekend is het dan begrijpen?

  Wat bij mij inspirerend werkt is het lezen van artikelen en boeken van mensen met een andere ziekte dan een longziekte. Ik vraag me af hoe zij leven en welke aanpassingen zij verzinnen. Het is onvoorspelbaar wat voor mogelijkheden mensen toch nog vinden om hun leven voor hen zelf waardevol te maken.

  Ook het om gaan met een ziekte kan op zeer verschillende manieren. Van lijdzaam tot strijdbaar en veel daar tussen in.
  Het belangrijkste lijkt mij dat je een vorm vindt waarmee je weer verder kunt met je leven.
  Met al zijn ups en downs.

  Allemaal veel sterkte met het vinden van een soort van evenwicht.

  Groeten van een al  enige weken "zagende"

  Spirit
 • caroline400caroline400 Gebruiker
  Lieve Spirit,
  Daar ben ik het helemaal mee eens hoor. Ik begrijp dat mensen die het niet hebben het niet snappen als ik er zelf al zo weinig van snap. Alleen het aanpassen aan je werk... Voor mij betekend het een andere baan zoeken terwijl ik zo zielsveel van deze plek hou en dat door het gepest van 1 collega. Dat zit me echt heel erg dwars. Hoop dat jij snel weer uitgezaagd bent. :)
 • SpiritSpirit Gebruiker
  Hallo Caroline,

  Wat 1 mens allemaal niet kan veroorzaken. Ze moet zich wel heel zeker van zichzelf voelen.
  Of ooit zelf gepest zijn en nu toegetreden zijn tot de pesters. Om te voorkomen dat andere mensen haar opnieuw pijn zullen doen.

  Voor jou is het echt heel moeilijk.
  Zijn er niet meer mensen die moeite hebben met deze collega. Misschien kun je samen actie ondernemen om de werksfeer te verbeteren.

  Sterkte in deze emotionele achtbaan.

  Groetjes,

  Spirit
 • caroline400caroline400 Gebruiker
  ojaaa er zijn meer collega's die ze pest vals beschuldigt en ik ben voor 1 van hen opgekomen door naar de leidinggevende te stappen. Maar als ik nu hem om hulp vraag zegt ie ik ga er niet tussen zitten. Wegens bezuinigingen en reorganisaties is men bang en iedereen houdt zijn kop. Donderdag moet ik naar de bedrijfsarts. Ga maandag naar een psycholoog eens zien of die wil helpen me langer thuis te houden want werken nee kijk ik nog niet naar uit. En zodra de uitslag binnen is en ik word in het ongelijk gesteld bel ik de bond.
 • caroline400caroline400 Gebruiker
  De klacht is niet gegrond verklaard maar nu wordt er beweerd dat ik de astma gebruik om me ziek te kunnen melden. Ondanks dat de info dat ik in het ziekenhuis heb gelegen en behandeld wordt alleen maar omdat ik de brieven niet aan de leiding overhandig maar alleen aan de bedrijfsarts.
  De arts heeft me ook gewaarschuwd dat ik de brieven alleen aan de bedrijfsarts mocht geven omdat de leiding geen arts is en hun eigen conclusies kon trekken.
  Maar goed dat maakt me niet uit zolang de huisarts longarts en longverpleegkundige me maar geloven en helpen.
  Maar dat er niet bewezen is dat ik mijn collega mishandeld heb dat was precies wat ik wilde horen.
 • NoordelingNoordeling Gebruiker
  je zo eens kunne kijken wat jij kan doen met valse beschuldigingen .
 • caroline400caroline400 Gebruiker
  Ik ben al bij de rechtswinkel geweest en zij zeggen dat ik opnieuw een klacht kan indienen dat ik niet gelooft wordt maar dan moet ik er wel rekening mee houden dat het werken me onmogelijk zal worden gemaakt door pesterijen en ik zal moeten uitzien naar een andere baan. Donderdag bedrijfsarts en erna gesprek met de leiding. Daarin zal ik zeer duidelijk vermelden als er nog 1 maal zo met chemische middelen onder mijn neus gesproeid gaat worden ik me omdraai mijn vriendin bel en met haar aangifte ga doen en een dijk van een schadeclaim ga indienen wegens emotionele en lichamelijke schade. Dan ben ik ook mijn baan kwijt maar alles beter dan weer zo ziek worden. Geen idee maar volgens mij is elke keer dat mijn longen zo een opdonder krijgen er toch een risico dat het slechter gaat worden. Daarbnaast kan ik niks doen aan mijn conditie en mijn geliefde lange afstandswandelingen al vanaf september omdat ik moe ben. Vanmorgen bloed laten prikken en daarna tot 13 uur liggen slapen. Ik was kapot. In ieder geval zal ik donderdag ook duidelijk aan de bedrijfsarts aangeven dat ik niet aan het werk ga hooguit een paar uurtjes per week in de middag op therapeutische basis.
  Ik wil eerst weer fit zijn wil ik de verantwoording voor 33 patienten weer op mijn nek nemen.
 • jokerjoker Gebruiker
  Beste Caroline,

  Het is heel vervelend wat op je werk gebeurt. Ik heb ook al een keer zoiets meegemaakt en heb uiteindelijk geroepen "ik ga wel wat anders zoeken". Dit is toen gebruikt als vrijwillig ontslag.
  Kijk uit wat je op papier zet of zegt. Ik kan alleen maar zeggen: blijf bij je eigen gevoel, vertel hoe jij je daar bij voelt en wat je daar bij ervaart zonder een beschuldigend vingertje te gebruiken naar anderen. Je collega's beschuldigen in plaats van melden dat je ergens verkeerd op reageert maakt de situatie alleen maar erger omdat ze dan in de verdediging gaan en er van alles bij zoeken.

  Heel veel sterkte
Log in of Registreer om te reageren.