Inademen van bloem kan astma veroorzaken

09-09-2014 om 19:59 uur

Inademen van bloem kan astma veroorzaken

Het keer op keer inademen van het fijne stof dat afkomstig is van het bakmeel bloem, kan astma veroorzaken. Dat meldt ScienceDaily.

Uit nieuw Frans onderzoek dat deze week wordt gepubliceerd, blijkt dat het fijne stof uit bloem een van de grootste veroorzakers is van astma.

Mensen die vaak in aanraking komen met het fijne stof, zoals bijvoorbeeld professionele bakkers, hebben hierdoor vaker astma.

Naast professionele bakkers kunnen ook andere groepen die vaak in aanraking komen met bloem uiteindelijk last krijgen van astma. In de The Daily Mail waarschuwt het Britse Astmafonds dat bijvoorbeeld ook hobbybakkers een potentiƫle doelgroep vormen voor astma.

Heel Holland Bakt

Vanwege de stijgende populariteit van programma's als The Great British Bake Off; het programma dat wij in Nederland kennen als Heel Holland Bakt, waarschuwt het Britse Astmafonds dat een groot aantal hobbybakkers steeds vaker ook op regelmatige basis blootgesteld wordt aan het stof.

De eerste verschijnselen die op astma kunnen wijzen, kunnen zich dan al voordoen. Bij klachten wordt geadviseerd een huisarts te raadplegen.

bron nu.nl

Login of registreer om te reageren