Foute diagnose

ThirzaThirza Gebruiker
Schokkend om te moeten horen dat je notabene tweemaal een foute diagnose hebt gekregen. :?
Weliswaar van verschillende artsen en op basis van onvoldoende onderzoek, maar goed, je hebt het er wel mee te doen als patiënt.
Heeft iemand dit ook meegemaakt en waar kunnen jullie met je boosheid terecht?

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik vind je bericht een beetje onduidelijk, Thirza. Kan je wat meer uitleg geven wat er gebeurd is? Natuurlijk is het overkomelijk dat er een foute diagnose gesteld wordt. Ik weet niet precies waar het omgaat maar sommige ziektebeelden liggen ook gewoon heel dicht bij elkaar.
 • ThirzaThirza Gebruiker
  Eerst kreeg ik van een (inval)arts plots een diagnose COPD, op basis van een longfunctie en op de leeftijd waarop mijn klachten begonnen waren. Later kwam ik bij een longarts terecht, die mij op forse medicatie zette ivm bronchiestasiën, COPD schrapte hij van de lijst.
  Uiteindelijk bleek ik sarcoidose te hebben.
  Let wel: dit is allemaal onderzocht middels, bloedonderzoek, contrastscan, 2x, longfoto's.
  In aanvang waren de uitslagen slecht en had ik een vrij slechte prognose.
  En nu ben ik tweeenhalf jaar verder, ik heb een andere longarts gekregen en bleek dat dit allemaal niet klopte. Natuurlijk ben ik blij dat ik enorm verbeterd ben, maar ik zit wel een beetje met een "kater". Hoe kon dit toch gebeuren? Mijn huidige l.a. begrijpt ook niets van mijn eerste diagnoses, als deze de foto's, scan en uitslagen bekijkt.
Log in of Registreer om te reageren.