Wat doen 60 sigaretten met je longen?

28-05-2014 om 08:06 uur

Ik kwam bij de telegraaf vanmorgen een bericht tegen over het roken van 60 sigaretten.
Best intrigerend om dit zo te zien, maar tegelijkertijd ook erg freaky.

vr 23 mei 2014, 19:22
Schokkend: dit doen 60 sigaretten met je longen
Hong Kong -

Veel rokers sussen zichzelf met de gedachte dat ze 'gewoon' lichte, sociale rokers zijn. Slecht nieuws voor deze mensen - een schokkende video onthult de gruwelijke schade die 60 sigaretten aan de longen toebrengen.

Een leraar aan de Tung Chi Ying Memorial School in Hong Kong produceerde de video omdat hij zich zorgen maakt over het aantal middelbare scholieren dat rookt. Het filmpje plaatste hij op YouTube, in de hoop deze jongeren wakker te schudden.
Vergelijking

Met een luchtpomp blaast hij twee paar varkenslongen op alsof ze 'ademen', beide zijn volledig gezond aan het begin van het experiment.

Echter, een paar longen 'ademt' schone lucht in, terwijl de ander 60 sigaretten 'rookt'. Na afloop van het experiment werden de longen vergeleken.

Voor het blote oog is het al duidelijk hoe het paar longen dat werd blootgesteld aan sigarettenrook ernstig is verkleurd en ook van binnen is dit goed te zien. De niet-rokerslongen houden een gezonde roze kleur, terwijl de bedwelmde longen een geel-bruine tint hebben. Daarnaast blijkt ook de luchtpijp erg aangetast; die van de rokerslong is zichtbaar verstopt en heeft een donkerbruine kleur.

Kijk voor het filmpje op onderstaande link.

http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22660994/__Schokkend__dit_doen_60_sigaretten_met_je_longen__.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=facebook

Login of registreer om te reageren