Positief en kritische met de dokter meedenken

02-02-2014 om 10:43 uur

Beste lot genoten,
Vele onder ons hebben een complexe aandoening , niet alleen  Astma, Bronchitis of COPD maar nog meer en andere beperkingen. De aan ons voorgeschreven medicatie nemen we trouw in want wie zijn wij om te twijfelen aan de kennis van  de specialist die het voorschrijft. Ik heb nooit getwijfeld aan de verkregen diagnose : COPD / Chronische Bronchitis  / Sinusitis , maar er toch ook nooit vrede mee gehad. ( niet willen accepteren al weet je dat het  toch zo is).  Jaren lang heb ik ge-Googled naar informatie over : Wat is de beste voeding, Wat moet je doen en vooral Wat moet je laten, Welke voeding werkt ondersteunend bij mijn de dagelijks klacht:  bij een produktive hoest, vooral geen melk drinken!. En welke therapieen zijn  er ( o.a. zout -therapie ) en wat zijn de ervaringen van anderen, want de commercie zit ook niet stil.
Mijn jaren lange zoektocht, te lang om nu te bespreken, is niet zonder resultaat gebleken. Ik heb mijn Bronchitis /COPD / Sinusitis sinds kort onder controle en voel mij een ander mens met plotseling weer fysieke mogelijkheden die ik allang had opgegeven.
Geen mens is hetzelfde , dus ook het ziekte beeld, aard en oorsprong van de  ziekte/ aandoening  zal bij ieder mens anders zijn.  De voorgeschreven medicatie zal dan ook bij iedereen meer of minder succesvol werken , en ik weet dat velen van ons niet helemaal happy zijn met wat de specialist soms heeft voorgeschreven. Maar die specialist doet zijn best en probeert met zijn  kennis en ervaring het beste  voor jou er uit te halen. ( bij echte twijfel:  doe dan een second opinion )
Ik zou graag met een aantal lotgenoten een groepje willen vormen ( vooral die met Chronisch Bronchitis) die  actief bezig willen zijn met het aanpakken en verbeteren van hun conditie.  Mijn aanpak kan ook, al is het maar  bij 1 op de 1000 andere lotgenoten, een blijvende verandering  teweeg brengen ,en zal de aan jou huidige voorgeschreven medicatie niet in de wegstaan. ( zo houden we ook de dokter  te vriend ).
Het delen van informatie gevonden op Internet is waar het om gaat. Er zijn talloze studies en ‘ trails’ gaande over de hele wereld, met en zonder succes, en met en zonder risico voor de gezondheid. Gen- therapie is er maar één om te noemen.  Het is veelal Engelstalig  en niet altijd simpel te begrijpen maar laat dat een uitdaging zijn. Ik woon in een Engelstalig land dus we komen er samen wel uit.  Ik wil graag mijn succes delen met lotgenoten die er alles voor over hebben en niet makkelijk opgeven.
Groeten,  Ernst

Login of registreer om te reageren
03-02-2015 om 13:02 uur

Beetje laat, maar ik ben ook zo iemand die zich niet wil neerleggen bij alleen maar meer medicatie.
Ik heb een dochter, heb al bijzonder veel gelezen en het lijkt erop dat ik ook een verband zie tussen  bv voeding...
Ook de zoutkamer heeft voor een grote ommekeer gezorgd bij onze dochter.
Mocht je nog wat willen weten ik hoor graag van je.

Vriendelijke groeten
Linda

Login of registreer om te reageren
17-02-2015 om 09:33 uur

Ik leg me ook niet neer bij wat er voorgeschreven wordt en ben al jaren op de alternatieve toer.
Vandaag ga ik mijn pufje (pulmicort) bespreken. Ben er niet gelukkig mee.

Mijn huisarts staat wel open voor kritiek, omdat hij me zo kent. Raadt me zelfs aan verder te zoeken.

Van Pulmicort ga ik zweten, houd ik vocht vast en krijg pijnlijke spieren en gewrichten. Vooral s'avonds. Moet er zelfs pijnstillers voor slikken. En angstige gedachten die ik dan weer weg druk omdat ik weet dat het bij dit medicijn hoort.

Sinds zondag 15 februari is de hooikoorts weer actief. Ik begin altijd vroeg, in februari. De zomer gaat meestal wel goed.
Ook voedsel intolerantie, melk en granen. Zondig teveel, ga ik snotteren en is de hooikoorts ook erger. Ook in de zomer.
Ik zou graag meedoen in een groepje om informatie uit te wisselen en welke alternatieve genezer veel weet van longziekten.

Login of registreer om te reageren
18-02-2015 om 16:18 uur

Ook ik zou graag mee willen denken ik weet alleen niet hoe ben niet zo handig met computers vindt het van mezelf al heel knap dat dit kan. Ben er zeker van overtuigd dat voeding een hele prominente plaats inneemt voor je lijf. Ik hoor het wel op welke manier ik mijn bijdrage kan leveren.

Blije dag
Groetjes Daysy

Login of registreer om te reageren