ingewikkeld: zwanger willen worden met veel klachten + burnout...

22-07-2010 om 14:36 uur

Ik zit met een aantal problemen. Sinds klein meisje heb ik al last van - toen nog - Cara/Astma en alles wat daarbij hoort. Om even alle geschiedenis over te slaan (want daar kan ik inmiddels een boek over schrijven) en naar het heden te gaan, zit ik met de volgende klachten:
- Astma, hooikoorts, allergieën, eczeem, migraine, nek- en rugklachten en sinds kort zit ik thuis met een burn-out. Voor voorgaande klachten heb ik verschillende medicijnen en loop bij verschillende specialisten onder behandeling (osteopaat, mensendieck, neuroloog, huisarts regelmatig, bedrijfsarts). Dit jaar heb ik veel te kampen gehad met bronchitis en holte-ontstekingen en ben al weer vele kuurtjes verder. Maar toen dus die burn-out. Voor mn gevoel heb ik de ergste stress gehad, nu ik thuis ben kom ik wel goed tot rust. Morgen naar de bedrijfsarts om te kijken hoe ik weer aan het werk kan gaan en bepaalde problemen kan oplossen (wel eerst 6 weken vakantie, heerlijk...).
- Ik ben al een tijdje terug bij de huisarts geweest om advies te vragen mbt zwanger worden en astmamedicatie (en hooikoorts en allergie etc, etc). het beste was om er helemaal mee te stoppen zei ze. Ze noemde geen alternatieven.

Wie heeft hier adviezen over: mbt burn-out en zwanger worden en astmamedicatie en zwanger worden? Ik heb als inhalatie de Alvesco. Die werkt goed, ik word hier namelijk niet hees van tijdens mn werk en mn stem heb ik hard nodig. Maar de Alvesco mag ik niet gebruiken tijdens zwangerschap. Een hoop andere inhalatiemedicatie werkte in die zin niet, dat ik er enorm hees van werd. Voor de allergieën heb ik xyzal, en oog en neusdruppels. Ik weet dat die laatste ook niet goed zijn. Iemand een aantal goede ideeën???

Login of registreer om te reageren
22-07-2010 om 18:11 uur

he, vraagje nog, ging je niet revalideren op hh (of was dat een ander). misschien kun je hun om raad advies vragen. helaas heb ik geen advies

Login of registreer om te reageren
23-07-2010 om 13:51 uur

Hey Berenice

waarmee moet je stoppen van je arts? Het lijkt of ze wil dat je stopt met astma medicatie, maar ik zal dat wel verkeerd begrepen hebben.
Ik heb intussen twee kinderen, eentje van 10 en eentje van 8.5 (ik ben er zelf bijna 32). Doorheen mijn zwangerschappen heb ik mijn medicatie gewoon blijven doornemen + nog extra vitamines. Ik ben niet helemaal zeker over mijn antihistaminicums (cetirizine enzo).
Je kan gewoon niet stoppen met medicatie voor astma, anders ga je dood !!

Ik neem voor mijn astma seretide, singulair en duovent, in erge momenten medrol. Er is een periode geweest dat ik xanthium erbij moest nemen. Er bestaan heel veel soorten astma medicatie, en het is soms een beetje zoeken wat het beste bij jou werkt. Ik ben al vaak veranderd - zaditen, brycanil, ventolin, flixotide, ... ik kan een hele apotheek opnoemen. Wat ik nu neem helpt goed sinds een aantal jaren.
Als je huisarts wil dat je stopt met je medicatie zonder alternatieven te geven, ga dan naar een andere arts.

Login of registreer om te reageren
23-07-2010 om 14:21 uur

Idd goed begrepen, de huisarts vertelde me dat ik met alle medicatie moest stoppen ja...

Login of registreer om te reageren
07-10-2010 om 13:29 uur

Beetje late reactie maar zoek een nieuw advies want dit klopt echt niet. Sommge medicijnen mag je niet gebruiken maar veel wel . En mij zijn ook duidelijk alternatieve aangeboden.
Dus zwanger worden en astma medicatie gaat best.
Soms heb je tijdens je zwangerschap ook mazzel dat je astma afneemt. Dat geluk heb ik gehad. Ik heb het gewoon al die tijd niet of nauwelijks benauwd gehad.
Maar weet dat het ook hetzelfde of juist erger kan worden.
Ik zou eens goed overleggen met een longarts!

Login of registreer om te reageren
09-10-2010 om 18:59 uur

Ik kan je als moeder van drie kinderen oudste 11 en jongste 7 adviseren om eerst aan je burn out te werken, ik heb postnatale depressie,s gehad na de bevallingen, dat wens ik mijn ergste vijand niet toe.
echt ik druk het je op je hart eerst daaraan te werken voor je zwanger wordt...

zwanger worden met astma, kan best er zijn zat ontstekingsremmers en luchtwegverwijderaars die je kan gebruiken, stoppen zou ik niet doen want astma in je zwangerschap omdat je geen medicatie gebruikt zou ik echt niet oke  vinden, in mijn bescheiden mening dan, ik zou ook zeker de huisarts hier even op aanspreken, zo ie zo is dit niet echt het veld van een huisarts , ik zou dit met de longarts bespreken en die moet in contact blijven met een gynecoloog zodat ze jullie samen behandelen.

maar zwanger worden met een burn out...........  NIET DOEN.

Login of registreer om te reageren