Thaise zalf uit de handel

05-02-2006 om 21:56 uur

De veel bediscussieerde 'Thaise zalf' van de firma Body Health uit Limmen is op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg niet meer verkrijgbaar.

De afgelopen tijd is er veel gediscussieerd over de zalf. Velen roemden de werkzaamheid; anderen hadden twijfels of het wel werkelijk een natuurlijke zalf was, juist ook omdat het zo goed werkte. Omdat er twijfels ontstonden over de natuurlijkheid van de zalf is de zalf ter test aangeboden aan het Laboratorium Nederlandse Apothekers (LNA) en is tevens de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) ingeschakeld. De VWA heeft op basis van haar bevindingen de zaak overgedragen aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Uit het onderzoek van het LNA was al vast komen te staan dat de zalf sulfanilamide bevat, een ouderwets antibioticum dat voor contactallergie kan zorgen. "Nadere analyse door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft aan het licht gebracht dat er naast sulfanilamide nog twee geneesmiddelen in zitten, namelijk een klasse III corticosteroïde en triclocarban, een antibacterieel middel," aldus de Regionale Inspectie voor de Gezondheidszorg te Amsterdam. "Op basis van deze bevindingen zijn passende maatregelen tegen het bedrijf genomen".

iemand hier op het forum die ervaring heeft met deze zalf ?  we horen het graag :)

bron: VMCE

Login of registreer om te reageren
07-02-2006 om 21:16 uur

Zelf geen ervaring. Maar ik kom op een ander forum waar een topi helemaal alleen over die zalf gaat. En idd de gebruikers zijn of beter waren laaiend enthousiast.
Wat me opviel in die discussie is dat er veel ouders van (zeer) jonge kinderen met eczeem bij zaten die geen hormoonzalven wilden gebruiken. Zonder dat ze het wisten hebben ze hun kinderen dus behandeld met een klasse 3 zalf, de een na zwaarste klasse en niet zonder gevaar voor kleine kinderen.
Uiteraard hebben wij ook overwogen (voordat we wisten wat erin zat) om deze zalf voor Bente aan te schaffen, maar verhalen over oosterse artsen die zalven tegen eczeem verkochten waar hoge doseringen hormonen in bleek te zitten zonder dat dit tegen de klanten gezegd werd hebben ons hiervan weerhouden. En we zijn blij toe.
Dit bewijst overigens maar weer eens dat er veelkwakzalvers rondlopen en dat zogenaam natuurlijk niet altijd veilig is  -O-

Groetjes
Yvonne

Login of registreer om te reageren
08-02-2006 om 14:42 uur

ik vind het in ider geval erg goed dat dergelijke zaken goed worden aangepakt.  HEt kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat je een zalf gebruikt die gevaarlijke bjiwerkingen kan hebben.

Login of registreer om te reageren